01/2112-333

Napredno pretraživanje

select
select

VENECIJA I OTOCI LAGUNE - 2 DANA

2 dana / 1 noćenje autobusom

VENECIJA I OTOCI LAGUNE - 2 DANA

2 dana / 1 noćenje autobusom

VENECIJA I OTOCI LAGUNE - 2 DANA

2 dana / 1 noćenje autobusom

VENECIJA I OTOCI LAGUNE - 2 DANA

2 dana / 1 noćenje autobusom

VENECIJA I OTOCI LAGUNE - 2 DANA

2 dana / 1 noćenje autobusom

VENECIJA I OTOCI LAGUNE - 2 DANA

2 dana / 1 noćenje autobusom

VENECIJA I OTOCI LAGUNE - 2 DANA

2 dana / 1 noćenje autobusom

VENECIJA I OTOCI LAGUNE - 2 DANA

2 dana / 1 noćenje autobusom

VENECIJA I OTOCI LAGUNE - 2 DANA

VENECIJA - ČUDESNA I JEDINSTVENA

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

VENECIJA - VENECIJA - ČUDESNA I JEDINSTVENA

Glavni grad talijanske pokrajine Venecije u talijanskoj regiji Veneto. Poznat kao grad na vodi, Venecija broji oko 270 000 stanovnika i obuhvaća 412 km2. Smatra se jednim od najljepših i najromantičnijih gradova na svijetu, sa svojim kanalima, gondolama i bogatom povijesti. Grad je smješten na sjeveru Jadranskog mora u venecijanskom zaljevu i obuhvaća 118 manjih otoka u močvarnoj venecijanskoj laguni koja se prostire uz talijansku obalu između ušća rijeke Po na jugu i Piave na sjeveru. Neizostavne znamenitosti za posjetiti u Veneciji svakako su Trg Svetog Marka koji se smatra središtem Venecije i mjesto je održavanja brojnih festivala, bazilika Sv. Marka, Duždeva palača, sat Sv. Marka, bazilika Sv. Marije od Zdravlja, a posebno je privlačan sustav kanala s gotovo 4 km dugim Canalom Grande koji presijeca grad u obliku golemog slova S te po kojem je neizostavna romantična vožnja gondolom.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB – KARLOVAC – RIJEKA – VENECIJA

Polazak autobusa u 06:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb. Mogućnost polaska iz Karlovca sa stanice KA Petrol na ulasku u Karlovac u dogovoru s agencijom. Polazak iz Rijeke (Vrata Jadrana) u 08:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju do Venecije. Dolazak do Punte Sabbioni. Ukrcaj na vaporetto ili kako ga Talijani zovu vodeni autobus te vožnja na relaciji Punta Sabbioni – Venezia / Riva degli Schiavoni. Odlazak u razgled grada u pratnji vodiča: BAZILIKA SV.MARKA-zasigurno najpoznatija građevina u Veneciji, TRG SV. MARKA- glavni je trg Venecije i nalazi se ispred prije spomenute crkve Sv.Marka, poznat pod imenom 'Most ljubavnika' MOST RIALTO – je duh Venecije, spaja dva vrlo popularna trgova - SAN MARCO I SAN POLO i jedno je od najomiljenijih lokacija za slikavanje u Veneciji. U blizini se također nalazi i crkva sv. Bartolomeja i tržnica hrane koju ćemo također posjetiti, DUŽDEVA PALAČA - prekrasan primjer gotičke arhitekture koji je uistinu jedinstven… Slobodno vrijeme za uživanje do polaska. Povratak vaporettom na Punta Sabbioni. Vožnja prema hotelu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan. VENECIJA – OTOCI LAGUNE – RIJEKA – KARLOVAC – ZAGREB

Doručak. Odlazak iz hotela u pravcu Punte Sabbioni. Fakultativni izlet na očaravajuće OTOKE LAGUNE (MURANO – BURANO – TORCELLO). Na ovom obilasku otkrit ćemo dva dragulja Venecijanske lagune. Prvo dolazimo na otok MURANO gdje ćemo posjetiti tvornicu stakla, Tako ćemo na Muranu, osim šarenila ulica, preslatkih šarenih kuća i lokala, imati priliku vidjeti staklene skulpture i jedinstvene staklene proizvode. Nakon što smo uživali i doživjeli jedinstveni ugođaj ljepote na Muranu, samo pola sata vožnje brodom doći ćemo na još živopisnije mjesto od Murana, a to je BURANO danas je najpoznatiji po čipkarstvu i šareno pobojanim kućama.Slobodno vrijeme za šetnju. Dolazak na TORCELLO – nekada najvažniji otok lagune. Danas tu živi samo tridesetak ljudi dok ih je nekada davno živjelo preko 20 tisuća. Razgled CRKVE BASILICA DI SANTA MARIA ASSUNTA i njezine venecijansko-bizantske mozaike te ćemo uživati u pogledu na obližnji Burano s njezinog zvonika, popularno turističko odredište je most bez ograde PONTE DEL DIAVOLO te kameni tron poznat pod nazivom TRONO DI ATTILA. Zaljubljenik u mir i šarm ovog otoka, bio je Ernest Hemingway. Povratak brodom prema Punta Sabbioni.Vožnja prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Hrvatsku u kasnim večernjim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz autobusom turističke kategorije, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3/4* u okolici Venecije, razglede prema programu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizacija putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju, povratna dnevna karta za vaporetto – 12€, fakultativni izlet na OTOKE LAGUNE (MURANO – BURANO – TORCELLO) – 22€, minimalni broj prijavljenih putnika za fakultativne izlete je 30 osoba, nadoplata za jednokrevetnu sobu (ako putuje samo jedna osoba) 150kn, putno osiguranje.

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimuma 40 osoba. Obavezna doplata za boravišnu pristojbu: 1€ /2€ po osobi po noći. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju. OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA

ODABERI I REZERVIRAJ

first minute 550kn
650 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 3/4* u okolici Venecije

KONVERZIJA VALUTE

=