01/2112-333

Napredno pretraživanje

select
select

RIM - POMPEJI - NAPULJ - ORVIETO 5 DANA

5 dana / 3 noćenja autobusom

RIM - POMPEJI - NAPULJ - ORVIETO 5 DANA

5 dana / 3 noćenja autobusom

RIM - POMPEJI - NAPULJ - ORVIETO 5 DANA

5 dana / 3 noćenja autobusom

RIM - POMPEJI - NAPULJ - ORVIETO 5 DANA

5 dana / 3 noćenja autobusom

RIM - POMPEJI - NAPULJ - ORVIETO 5 DANA

VJEČNI GRAD

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

Rim - VJEČNI GRAD

je glavni grad Italije,te najveća i najnapučenija općina u zemlji sa 2.612.068 stanovnika. Rim se nalazi u središnjoj Italiji u regiji Lacij, na ušću rijeka Aniene i Tiber. Iako se grad nalazi 24 km od Tirenskog mora, područje grada se proteže praktički do obale. Unutar Rima nalazi se Vatikan, koji je suvereni teritorij Svete Stolice. Povijesno središte Rima i Vatikan nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine.

Rim je centar bogate antičke kulture, od koje je ostalo mnogo spomenika do današnjih dana, a jedan od najvećih je svakako Koloseum koji spada u 7 sjetskih čuda. Središte grada krasi Forum Romanum, koje je bio centar Rimskog carstva. Rim naprosto na svakom koraku obiluje povješću, pa tako postoji više od 900 sakralnih objekata, od kojih su najpoznatije crkve San Paolo Fuori le Mura i Santa Maria Maggiore. Jedna od najljepših svjetskih fontana, Fontana di Trevi koju dnevno posjeti nekoliko tisuća ljudi, smještena je također u Rimu.

Mnogobrojni trgovi od kojih bismo izdvojili Piazza di Spagna, Piazza Venezzia, Piazza Navona, okupljalište su velikog broja umjetnika, ali turista koji uživaju u nekom od mnogobrojnih cafe barova ispijajući cappucino ili šetajući poznatom Via de Corso.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB – KARLOVAC – RIJEKA

Polazak autobusa iz Zagreba u 20:00 sati s dogovorenog mjesta (u završnom pismu bit će navedeno točno mjesto polaska). Polazak iz Karlovca s benzinske postaje Petrol (uz obaveznu prethodnu najavu) u 20:45 sati. Polazak iz Rijeke s odmorišta Vrata Jadrana u 23:00 sata. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

2.dan. RIM

Dolazak u Rim u jutarnjim satima. Odlazak na razgledavanje glavnog i najvećeg grada Italije i regije Lacij: „VIA APPIA ANTICA“ s crkvom „QUO VADIS DOMINE“, KALISTOVIH KATAKOMBI - jednog od neobičnijih turističkih atrakcija Rima. Vožnja prema hotelu. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak u razgled grada javnim prijevozom: BAZILIKA “DI SAN GIOVANNI IN LATERANO”, “FORUM ROMANUM” - koji je središte imperijalnog Rima i žila kucavica nekad najmoćnijeg carstva svijeta, “FORI IMPERIALI” - forum iz kasnijeg carskog perioda, KOLOSEUM - tj. predivan amfiteatar s više od 80 ulaza i prostora za 50 tisuća gledatelja. Stoga i ne čudi da je jedan od sedam svjetskih čuda, KAPITOL - najviši i najslavniji rimski brežuljak, odlazak do “PIAZZA VENEZIA”, glavnom ulicom povijesnog centra Rima - “VIA DEL CORSO” dolazimo do “FONTANE DI TREVI” - koju se s pravom naziva kraljicom svih rimskih fontana. Djelo je arhitekta Nicola Salvija, a njezino ime dolazi iz latinskog “Trivium”, što znači sjecište triju ulica, gdje se fontana i nalazi, PANTHEON – prva građevina s kupolom u antičkom Rimu. Nastavljamo razgled odlaskom do “PIAZZE NAVONE” - jednog je od najljepših rimskih trgova, prepunog restoranima, trattorijama i kafićima, “CASTEL SANT’ANGELO”, “PIAZZE DI SPAGNA” - jednog od najpopularnijih okupljališta i najljepših rimskih trgova, fotografiranje na čuvenim španjolskim stepenicama, “PIAZZA DEL POPOLO”, “CAMPO DE’ FIORI”, MARCELOV TEATAR - koji je jedini stari teatar koji je ostao u Rimu, a poslužio je kao model za izgradnju Koloseuma, BAZILIKA “SANTA MARIA MAGGIORE” - koja je najvažnija rimska crkva posvećena Majci Božjoj, CRKVA “SAN PIETRO IN VINCOLI”... Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan. RIM – POMPEJI – NAPULJ

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet u POMPEJE i NAPULJ. Obilazak POMPEJA – čuvenog antičkog grada, koji je stradao erupcijom Vezuva 79.godine. Razgled ostataka grada, savršeno sačuvanih pod slojem pepela, uz pratnju službenog gradskog vodiča. Slijedi vožnja do NAPULJA - glavnog grada istoimene pokrajine i regije Kampanije, najvećeg industrijskog središta i glavne trgovačke luke južne Italije. Po dolasku slijedi razgled gradskog središta: KRALJEVSKE PALAČE - prelijepog renesansnog kompleksa koji je bio rezidencija španjolskih banova, CASTEL NUOVO - impresivnog zdanja čudesne ljepote nedaleko od glavnog trga sagrađenog u 13. stoljeću, GALERIJE UMBERTA I. - napravljene po uzoru na čuvenu galeriju „Vitorio Emanuele II“ u Milanu. Nasuprot galerije nalazi se najstarija opera u svijetu, čuveni „TEATRO SAN CARLO“, razgled starog dijela Napulja u kojem najpoznatija ulica - SPACCANAPOLI dijeli povijesni centar grada na dva dijela. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan. RIM – VATIKAN

Doručak. Odlazak u razgled VATIKANA koji je ujedno i najmanja suverena država na svijetu: „PIAZZA SAN PIETRO“ S BERNINIJEVOM KOLONADOM, „BASILICA DI SAN PIETRO“ - najglasovitija crkva kršćanskog svijeta, PAPINSKA KRIPTA - koja se nalazi ispod same bazilike… Slobodno vrijeme za uživanje u Vatikanu. Preporučujemo posjet Vatikanskim muzejima. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan. ORVIETO – RIJEKA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u ORVIETO – specifičan biser arhitekture. Po dolasku u grad slijedi razgled: VOŽNJA USPINJAČOM, razgled ZIDINA, impresivne gradske KATEDRALE – jedne od najljepših u Italiji, „POZZO DI SAN PATRIZIO“ – bunar čiju je gradnju naložio papa Klement VII., glavne ulice – „CORSO CAVOUR“, SREDNJOVJEKOVNE PALAČE...Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u Rijeku u noćnim satima. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3*, razgledavanja prema programu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete, fakultativni izlet u Napulj i Pompeje s vodičem 50€ + ulaznica, nadoplata za jednokrevetnu sobu (ako putuje samo jedna osoba) na upit, putno osiguranje.

NAPOMENA

Cijena aranžmana: (270€)/ 2.034,32 kn / First minute: (250€) 1.883,63 kn Ultra FM: (230€) 1.732,94 kn HOTEL 3* U RIMU ZONA JAVNOG PRIJEVOZA Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 40 osoba. Obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Rimu: 4/6€ po osobi po noći. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu. Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda razgleda programa ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelosti. Mogućnost doplate za sjedala u autobusu: Sjedala 1 red ( sjedalo 3 i 4) i 2 red ( sjedalo 5,6,7 i 8) - 15€ / 113,02kn po osobi Informativne cijene ulaznica za pojedine objekte i lokalitete; Kalistove katakombe cca 10 €, Koloseum i Forum Romanum cca 12 €, Castel Sant’Angelo cca 10,50 €, Vatikanski muzeji cca 20 €, vožnja uspinjačom u Orvietu u oba smjera cca 2,60 €, ulaznica za Pompeje 16€ odrasli (2€ mladi 18-25 god, a građani EU mlađi od 18g. besplatno) Prema Turističkom zakonu u Rimu se zabranjuje kretanje autobusa, pa će Vas naš autobus dovesti do Rima, a po samom Rimu ćemo koristiti javni prijevoz koji košta cca 1,5 € po osobi po smjeru. Sve cijene su u kunama, konverzija u euro prikazana u zagradi (dezivni tečaj 1€=7.53450 KN). OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA

ODABERI I REZERVIRAJ

ultra first minute 1.733kn
1.884 kn FIRST MINUTE:
2.034 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 3* u Rimu

KONVERZIJA VALUTE

=