01/4811-370

Napredno pretraživanje

select
select

LISABON 4 DANA AVIONOM

4 dana / 3 noćenja avionom

LISABON 4 DANA AVIONOM

4 dana / 3 noćenja avionom

LISABON 4 DANA AVIONOM

4 dana / 3 noćenja avionom

LISABON 4 DANA AVIONOM

4 dana / 3 noćenja avionom

LISABON 4 DANA AVIONOM

CITY BREAK - LISABON

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

LISABON - CITY BREAK - LISABON

je glavni i najveći grad Portugala u čijem širem gradskom području živi oko 2,4 milijuna stanovnika. Lisabon je najzapadniji veliki i glavni grad u Europi. Smješten je na zapadu Pirinejskog poluotoka na Atlantskom oceanu i ušću rijeke Tejo. Grad je poznat po brojnim znamenitostima, među kojima vrijedi spomenuti tvrđavu Castelo de São Jorge koja je ujedno bila i sjedište portugalskih kraljeva. Među brojnim sakralnim objektima ističe se romaničko-gotička katedrala Se Patriarcal iz 12. Stoljeća, te kasnorenesna crkva Igreja de São Vicente de Fora i Panteon.U gradu se nalaze dva mjesta uvrštena na popis Svjetske baštine UNESCO-a: Belémski toranj  i Jeronimitski samostan.  Lisabon je poznat i po bogatom kulturnom životu u kojem djeluje nekoliko muzeja, kazališta i koncernih dvorana te je zbog toga 1994. bio proglašen kao Europski glavni grad kulture.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB – LISABON

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let Croatia Airlinesa za Lisabon na liniji OU700 u 7:50 sati. Po dolasku u Lisabon u 10:10 sati odlazak autobusom do najzapadnije gradske četvrti Belém i pješački obilazak nekih od najpoznatijih lisabonskih znamenitosti, uvrštenih na UNESCO-vu listu svjetske kulturne baštine: Belemska kula (Torre de Belém), Spomenik otkrićima (Padrão dos Descobrimentos) i Jeronimitski samostan (Mosteiro dos Jerónimos) svjedoci su i spomenici najslavnijem dijelu portugalske povijesti, razdoblju velikih pomorskih otkrića i širenja portugalskog kolonijalnog imperija. Nakon razgleda kraće slobodno vrijeme za ručak i degustaciju poznatog Belemskog kolača (Pastel de Belém). Nastavak vožnje prema središtu portugalske prijestolnice uz Belemsku palaču (aktualnu predsjedničku rezidenciju), Muzej kočija, uz rijeku Tejo ispod mosta 25. travnja (Ponte 25 de Abril), tržnicu Ribeira i gradsku vijećnicu, preko Trga trgovine (Praça de Comércio) do najstarije gradske četvrti Alfama. Posjet lisabonskoj katedrali Sé iz 12. stoljeća te crkvi i rodnom mjestu sv. Ante. Šetnja uz romantični vidikovac sv. Lucije, odakle se pruža prekrasan pogled na stari dio grada i na gotovo deset kilometara širok estuarij rijeke Tejo, pored zamka sv. Jurja (Castelo de Sao Jorge), po strmim uličicama Alfame, ostavštine četiri stoljeća maurske vladavine ovim prostorima. Vožnja autobusom do hotela i smještaj. Nakon kraćeg odmora nastavljamo razgled grada pješice i javnim prijevozom. Put nas vodi najpoznatijim lisabonskim ulicama i trgovima: rotundom Markiza od Pombala, Avenijom slobode (Avenida da Liberdade), trgom Obnovitelja (Praça dos Restauradores) i trgom Rossio, ulicom Rua Augusta, gradskim četvrtima Baixa, Chiado i Bairro Alto. Noćenje u hotelu.

2.dan. LISABON – (SINTRA – CABO DA ROCA – CASCAIS – ESTORIL)

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet u okolicu Lisabona (doplata). Vožnja autobusom do Sintre, šarmantnog gradića i poznatog odmorišta portugalskih vladara. Šetnja središtem grada do Nacionalne palače, kraljevskog ljetnikovca iz 15. stoljeća. Najpoznatija znamenitost Sintre je čudesna palača Pena, izgrađena na stijeni i okružena raskošnim parkovima s mnoštvom različitih vrsta biljaka iz svih dijelova svijeta. Kombinacija različitih stilova gradnje i živopisnih boja daje dojam pravog dvorca iz bajke. Slobodno vrijeme za posjet i uživanje u zapanjujućem panoramskom pogledu na okolicu. Nastavak vožnje do najzapadnije točke europskog kontinenta, Cabo da Roca i slobodno vrijeme za fotografiranje. Slijedi vožnja do poznatog ljetovališta Cascais, te Estorila, gradića poznatog po utrci Formule 1. Povratak u Lisabon. U poslijepodnevnim satima predlažemo šetnju, posjet muzejima i upoznavanje s bogatom gastronomskom ponudom Lisabona. Predlažemo odlazak javnim prijevozom (metropolitana) do paviljonskog kompleksa EXPO 1998. u Parque das Nacoes, gdje se nalazi shopping centar Vasco da Gama i gdje možete posjetiti Oceanarij, jedan od najvećih na svijetu. Radoznali se mogu uputiti čuvenim tramvajem br. 28 s Trga Moniz, u šetnju Gornjim gradom s voditeljem putovanja te posjet poznatoj tržnici Mercado da Ribeira na Alcantari. Za ljubitelje umjetnosti, moguć je posjet čuvenoj Fundaciji Gulbenkian - izvanrednoj kolekciji oko 4500 umjetnina, poglavito slika, ali i keramike, posuđa, iz raznih epoha, zaključno sa suvremenošću. Tu su i Muzej Likovne umjetnosti, Muzej Fada i dr. Noćenje.

3.dan. LISABON – (fakultativni izlet FÁTIMA – BATALHA – NAZARÉ – ÓBIDOS)

Doručak. Predlažemo cjelodnevni izlet sjevernim dijelom regije Estremadura (doplata). Dan započinjemo posjetom poznatom hodočasničkom odredištu Fátimi, jednom od najpoznatijih marijanskih svetišta, mjestu ukazanja Gospe Fatimske od Ružarija trima malim pastirima 1917. g. Nakon uvoda u povijest i fenomen fatimskih ukazanja te kraćih uputa od strane vodiča o najvažnijim mjestima samog svetišta, slobodno vrijeme prema vlastitim potrebama i nahođenju. Put nas potom vodi do Batalhe, malog mjesta nazvanog tako po bitci kod Aljubarrote iz 1385. g., presudnu za opstanak portugalske samostalnosti. U njoj su Portugalci predvođeni začetnikom druge portugalske dinastije Ivanom od Avisa, pobijedili brojčano nadmoćniju španjolsku armadu Ivana Kastiljskog. Cilj posjeta je zavjetna crkva i samostan Bogorodice od Pobjede (Mosterio de Santa Maria da Vitoria), istinska rapsodija u kamenu, remek-djelo portugalske gotike i još jedan dragulj s UNESCO-va popisa koji je, unatoč gradnji u trajanju od gotovo 130 godina, ostao nedovršen. Nastavak vožnje prema Nazaréu, ribarskom i turističkom gradiću na obali Atlantskog oceana, sa starim dijelom na 110m visokoj litici iznad Atlantskog oceana, odakle se pruža impresivan pogled na gotovo 2 kilometra dugačku gradsku plažu i novi dio mjesta. Slobodno vrijeme za ručak u jednom od odličnih ribljih restorana i mogućnost za kraću šetnju uz Atlantski ocean. Na povratku u Lisabon zaustaviti ćemo se i u neodoljivo romantičnom Óbidosu, malom mjestu stisnutom unutar srednjovjekovnih zidina, u kojem su još od 13. st. portugalske kraljice imale svoju rezidenciju. Nakon kraće šetnje s vodičem, slobodno vrijeme za kupnju suvenira i degustaciju "ginjinhe", poznatog lokalnog likera od višnje. Povratak u Lisabon. U večernjim satima predlažemo fakultativno (uz doplatu) odlazak na FADO večer u tipičnom restoranu s tradicionalnom predstavom fada - portugalske „šansone“, koja karakterističnom melodijom i lirikom pjeva o moru i životu siromašnih, u kojoj se izmjenjuju osjećaji tuge, boli, nostalgije, sreće i ljubavi. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan. LISABON – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do zračne luke Lisabon. Polijetanje zrakoplova Croatia Airlines za Zagreb u 10:55 sati na liniji OU701. Predviđeni dolazak u Zagreb u 15:05 sati.

CIJENA UKLJUČUJE

prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Lisabon – Zagreb, uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), tri noćenja s doručkom u hotelu 4* u Lisabonu u dvokrevetnim sobama, sve razglede prema programu, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 1190kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 1190kn, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode, boravišnu pristojba u Lisabonu: 2 EUR osoba/dan za sve osobe starije od 12 godina (od 1.1.2016., plaćanje na licu mjesta), putna osiguranja.

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 20 osoba. Izlet Sintra s uključenom ulaznicom u Nacionalnu palaču - Cabo da Roca – Cascais – Estoril: 330kn po osobi (prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja - najmanje 10 prijavljenih), izlet Fátima, Batalha, Nazaré i Óbidos s uključenom ulaznicom za samostan u Batalhi: 370 kn po osobi (prijava i uplata prilikom rezervacije putovanja - najmanje 10 prijavljenih), Portugalska večera u taverni s uključenim Fado programom: 50 EUR po osobi (plaćanje na licu mjesta). Za državljane RH viza za Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća osobna iskaznica putovnica. Putnici koji nisu hrvatski državljani dužni su se informirati o viznom režimu zemlje u koju putuju na stranici Veleposlanstva države čiji su državljani. Informacije o potrebnim putnim ispravama nalaze se na službenim stranicama Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, organizator zadržava pravo izmjene cijene. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji na destinaciji. Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i konačni iznos pristojbe se potvrđuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Lisabonu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u studenom 2019. godine i podložna su promjeni. - 20% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi), mogućnost doplate za polaske iz Splita, Zadra, Dubrovnika ili Pule, po osobi 380 kn + zrakoplovne pristojbe (raspoloživost i potvrda letova na upit, te individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu). Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta): Samostan sv. Jeronima cca 10 EUR po osobi, Utvrda sv. Jurja cca 10 EUR po osobi, Oceanario de Lisboa 19 EUR (mlađi od 12 g. + stariji od 65. g. 13 EUR), Museu Calouste Gulbenkian 14 EUR, Museu Nacional do Azulejo (Muzej keramičkih pločica) 5 EUR, Museu Nacional dos Coches (Muzej kočija) 8 EUR, 1 vožnja metroom cca 1.50 EUR po osobi. OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA TA PALMA

ODABERI I REZERVIRAJ

first minute 3.390kn
3.590 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 4*

KONVERZIJA VALUTE

=