01/2112-333

Napredno pretraživanje

select
select

KALABRIJA

CALABRIA

KALABRIJA

CALABRIA

KALABRIJA

CALABRIA

KALABRIJA

KALABRIJA

KALABRIJA

CALABRIA

KALABRIJA

KALABRIJA

KALABRIJA

KALABRIJA

KALABRIJA

KALABRIJA

KALABRIJA

KALABRIJA

KALABRIJA

FASCINANTNA JUŽNA REGIJA ITALIJE

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

KALABRIJA - FASCINANTNA JUŽNA REGIJA ITALIJE

KALABRIJA (CALABRIA) FASCINANTNA REGIJA  JUŽNE ITALIJE ,  VRH TALIJANSKE ČIZME.  SMATRA SE EUROPSKIM KARIBIMA ZAHVALJUJUĆI SVOJIM NETAKNUTIM PLAŽAMA, ZADIVLJUJUĆEM KRAJOLIKU I RUSTIKALNOM ŠARMU. GRADOVI NA PADINAMA, STAROGRČKI HRAMOVI I BIZANTSKE CRKVE RAŠTRKANI SU KRAJOLIKOM NAJLJEPŠE NEOTKRIVENE   ITALIJE.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB, ITALIJA

Polazak autobusa iz Zagreba u 04:00 sata s dogovorenog mjesta (u završnom pismu bit će navedeno točno mjesto polaska). Mogućnost polaska iz Karlovca. Polazak iz Rijeke (Vrata Jadrana) u 06:30 sati. Vožnja kroz Sloveniju i Italiju uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Arezzo i razgled grada :PIAZZA GRANDE, CRKVA SANTA MARIA DELLA PIEVE, STARA GRADSKA VIJEĆNICA, KATEDRALA. Nastavak vožnje prema jugu Italije. Smještaj u hotel u regiji Campania u večernjim satima. Noćenje.

2.dan. CALABRIA ( CROTONE, GERACE)

Doručak. Vožnja autobusom do grada Crotone. Dolazak u CROTONE i razgled: KATEDRALA, I MADONNA DI CAPO COLONNA, IKONA CRNE MADONE, Posjet DVORCU KARLA V. LE CASTELLA, DREVNI KAŠTEL IZGRAĐEN NA OTOKU. Vožnja do GERACEA, srednjovjekovnog grada koji ima impresivnu crkvu svetog Franje, normansku katedralu koja datira iz 11. stoljeća nove ere. Uske ulice koje okružuju katedralu omogućit će vam da istražite čuda koja ovaj grad nudi. Poslijepodne ćemo provesti u obilasku ruševina grčkog grada Locri Epizephiri. Vožnja do hotela. Noćenje.

3.dan. CALABRIA ( CATANZARO, PIZZO CALABRO , TROPEA )

Doručak. Dolazak u CATANZARO i razgled: NORMANSKA KATEDRALA, BAZILIKA DELL'IMMACOLATA, CRKVA SANTISSIMO ROSARIO, CRKVA SANT'OMOBONO (11. i 12. STOLJEĆA), OSTATCI NORMANSKOG DVORCA, PALAZZO DE 'NOBILI (IZ 15. STOLJEĆA), DANAS GRADSKA VIJEĆNICA, PIAZZA GRIMALDI… Dolazak u Pizzo Calabro i razgled: CRKVA SAN GIORGIO, posjet intrigantnoj CHIESETTA DI PIEDIGROTTA- podzemnoj špilji punoj isklesanih kamenih kipova i malom ARAGONSKOM DVORCU iz 15. stoljeća. Ne možete napustiti Pizzo a da ne kušate Il Tartuffo di Domenica Penna! Sladoled koji je dobio ime po tartufu. Dolazak u pitoreskni grad TROPEA, na Costa Degli Dei, ili Obala bogova, koja se smatra jednim od najimpresivnijih dijelova obale Italije. Smješteno na grebenu, u zaljevu Sv. Eufemije povezan s kopnom uskim pojasom u Tirenskom moru. Razgled grada: Centro storico je glavni dio grada, a nalazi se 50 metara visoko na vrhu litice, Kultni spomenik Tropee FRANJEVAČKI SAMOSTAN SANTA MARIA DELL'ISOLA, NORMANSKA KATEDRALA IZ 12. STOLJEĆA, DVORAC TROPEA. Vožnja do hotela. Noćenje.

4. CALABRIA ( CAPO VATICANO, SCILLA , REGGIO CALABRIA)

Doručak. Fakultativni izlet CAPO VATICANO SCILLA REGGIO CALABRIA odakle puca nevjerojatan pogled na prekrasnu plažu Grotticelle. Vožnja uz CAPO VATICANO s izvanrednim pogledom na Strme litice koje se spuštaju u zeleno-plavo more. Dolazak u ljupko ribarsko mjesto Scilla, koje je nekoć bilo dom šesteroglavog morskog čudovišta koje je čuvalo Messinski tjesnac-barem prema Homerovoj Odiseji. Castello Ruffo na vrhu stijene koja čini temelje grada i gleda na jednu od najljepših plaža u cijeloj Italiji. Obilazak Chianalea, najstarije četvrti Scille, još uvijek dom ribara koji žive u kućama pastelnih boja ugrađenim u planinsku stijenu. Dolazak u REGGIO DI CALABRIA, najveći grad Kalabrije, glavno središte za proizvodnju ulja bergamota, koji se koristi u izradi parfema. Centar REGGIO DI CALABRIA jest PIAZZA ITALIA, u neposrednoj blizini mora, u kojem su prefekture, PALAZZO PROVINCIALE I GRADSKA VIJEĆNICA, KATEDRALA U ROMANIČKO-BIZANTSKOM STILU, CASTELLO ARAGONESE, LUNGOMARE GIACOMO MATTEOTTI. U južnom dijelu šetnice uz more mogu se vidjeti ostaci grčkih gradskih zidina i rimskih termi od kojih je djelomično sačuvan mozaični pločnik, MUZEJ REGGIO CALABRIA, poznat i kao Nacionalni muzej Magna Grecia, smatra se jednim od najprestižnijih muzeja u Italiji. Poznat je u cijelom svijetu prije svega po prisutnosti dviju slavnih brončanih predmeta iz Riacea -Riace Bronzes. Vožnja do hotela. Noćenje.

5.dan. CALABRIA ( STROMBOLI, COSENZA )

Doručak. Fakultativni Izlet brodom do Panaree i Strombolija . Dolazak u grad COSENZA - jedan od najstarijih gradova u Kalabriji. Razgled: Katedrala iz 12. stoljeća , pod zaštitom UNESC-a I jedna od najzanimljivijih i najbolje očuvanih sakralnih građevina u južnoj Italiji. Normanska utvrda koja dominira iznad grada. Odlazak iz Calabrije. Vožnja autobusom kroz Italiju. Smještaj u hotelu u Campaniji. Noćenje.

6.dan. ORVIETO – ZAGREB

Doručak. Dolazak u ORVIETO – specifičan biser arhitekture. Po dolasku u grad slijedi razgled: VOŽNJA USPINJAČOM, razgled ZIDINA, impresivne gradske KATEDRALE – jedne od najljepših u Italiji, „POZZO DI SAN PATRIZIO“ – bunar čiju je gradnju naložio papa Klement VII., glavne ulice – „CORSO CAVOUR“, SREDNJOVJEKOVNE PALAČE... Povratak prema Hrvatskoj. Vožnja talijanskim autostradama s povremenim zaustavljanjima tijekom puta. Dolazak u Zagreb u noćnim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima,TV,video,WC), 5 noćenja s doručkom u hotelima 3*, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete, fakultativni izlet brodom po obali , Fakultativni izlet CAPO VATICANO SCILLA REGGIO CALABRIA. 40 eur, nadoplata za jednokrevetnu sobu 1590 kn/ 211,03 EUR , putno osiguranje. Fakultativni Izlet brodom do Panaree i Strombolija , 90 EUR imat ćete priliku biti očarani ljepotom prirode na sunčevoj svjetlosti i šarmom njenih nježnih nijansi pri zalasku sunca. Jedinstveno iskustvo koje možete podijeliti s ljudima koje volite.

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 40 osoba. Obavezna doplata za boravišnu pristojbu: cca 3€ po osobi i danu. Plaćanje na licu mjesta. Mogućnost doplate za sjedala u autobusu: Sjedala 1 red ( sjedalo 3 i 4) i 2 red ( sjedalo 5,6,7 i 8) - 20€ / po osobi Informativne cijene ulaznica: MUZEJ REGGIO CALABRIA 8€. ORGANIZATOR MOŽE PROMIJENITI RASPORED RAZGLEDA I OBILAZAKA KAD TO ZAHTJEVA SITUACIJA TIJEKOM PUTOVANJA, SADRŽAJ RAZGLEDA OSTAJE ISTI KAKO JE I OBJAVLJEN , BEZ OBZIRA NA RASPORED. Sve cijene su u kunama, konverzija u euro prikazana u zagradi (devizni tečaj 1€=7.53450 KN). OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA

ODABERI I REZERVIRAJ

first minute 490kn
550 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 3*

KONVERZIJA VALUTE

=