01/2112-333

Napredno pretraživanje

select
select

CAMPANIA 5 DANA

5 dana / 4 noćenja autobusom

CAMPANIA 5 DANA

5 dana / 4 noćenja autobusom

CAMPANIA 5 DANA

5 dana / 4 noćenja autobusom

CAMPANIA 5 DANA

5 dana / 4 noćenja autobusom

CAMPANIA 5 DANA

5 dana / 4 noćenja autobusom

CAMPANIA 5 DANA

5 dana / 4 noćenja autobusom

CAMPANIA 5 DANA

5 dana / 4 noćenja autobusom

CAMPANIA 5 DANA

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

Campania -

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB – KARLOVAC – RIJEKA – BOLOGNA – SORRENTO

Polazak autobusa u 04:00 sata s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Polazak iz Rijeke (Vrata Jadrana) u 06:30 sati. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju do BOLOGNE. Grad je nastao na ostatcima etruščanskog grada Felsine, dom je najstarijeg sveučilišta na svijetu osnovanog davne 1089. godine na kojemu su se školovali brojni poznati talijanski književnici poput Dantea, Petrarce i Boccaccia. Osim po sveučilištu Bologna je poznata po brojnim arkadama raspoređenima po cijelom gradu. Odlazak u razgled grada u pratnji vodiča: SVEUČILIŠTE, PIAZZA MAGGIORE, KATEDRALA SV. PETRONIA, LE DUE TORRI – ASUNELLI I GARISENDA... Nastavak vožnje prema Sorrentu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan. NAPULJ – POMPEJI

Doručak. Odlazak u razgled najvećeg grada u južnoj Italiji NAPULJA: CASTEL DELL’OVO, najstariji dvorac u Napulju, izgrađen u 15. stoljeću i smješten na poluotočiću Megaride (koji je nekoć bio otok), PALAZZO DELLE ARTI, CASTEL SANT’ELMO, CERTOSA DI SAN MARTINO I PALAZZO REALE s antičkim pročeljem, CRKVA KRALJA CHARLESA VII. OD BOURBONA, PIAZZE TRIESTE I TRENTO, koja se nalazi u samom srcu grada,. Razgled ne bi bio potpun bez da ne probamo nešto od tradicionalne hrane, stoga svakako isprobajte jednu od tri napuljske pizze: pizza napoletana marinara, pizza napoletana margherita i pizza napoletana margherita DOC. Fakultativni izlet u Pompeje. Vožnja prema POMPEJIMA - drevni grad i jedan od najznačajnijih dokaza rimske civilizacije, zajedno s Herkulanejom i mnogim manjim mjestima u okolici je bio zatrpan ispod 6 metara visokog vulkanskog pepela zbog erupcije Vezuva 79. godine. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan. CAPRI – SORENTO

Doručak. Fakultativni izlet brodom na predivni otok CAPRI. Jedan od neizostavnih točaka za razgled na Capriju je JUPITEROVA PALAČA. Zaljubivši se o ovaj otok rimski car Tiberije dao je na njemu sagraditi Jupiterovu vilu, koja je bila njegova glavna ljetna rezidencija. Palača je velika impresivnih 4000 m2 a sastoji se od kraljevskih apartmana, termi, te na desetke fascinantno lijepih vrtova i terasa s pogledom s koji puca na Vezuv i napuljski zaljev. Razgled: PIAZZU UMBERTO I, mještanima poznata i kao ‘Piazzetta’. Gradska crkva CHIESA DI SAN STEFANO.U središtu samog grada nalazi se kartuzijanski samostan, U 20. stoljeću Capri je postao mondeno okupljalište holivudskih zvijezda poput Jackie Onassis, Brigitte Bardot i Franka Sinatre, kojeg je ljepota otoka nadahnula da snimi pjesmu “Isle of Capri” 1957. godine za svoj album Come Fly with Me. Slobodno vrijeme koje ćemo iskoristiti za probu prefine caprese torte s čokoladom i bademima te limoncello, liker od limuna koji rastu na obroncima otoka. Kao glavni obrok je tu neizbježna caprese salata, definitivno najpopularniji recept ovog otoka. Povratak na kopno. Odlazak u razgled SORRENTA - rodnog grada najvećeg talijanskog pjesnika renesanse Torquata Tassa. Sorrento je grad sunca, prekrasnih pejzaža, smješten na litici s koje se pruža očaravajući pogled na cijeli Napuljski zaljev te poznat po čuvenom LIMONCELLU. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan. COSTIERA AMALFITANA

Doručak. Fakultativni izlet na COSTIERA AMALFITANU, vožnja romantičnom stradom. VIETRI SUL MARE poznat po keramici (krovovi od keramike). Odlazak u RAVELLO te kratak razgled: Katedrala s brončanim vratima s opisima biblijskih priča, romanički mramor i Cosmati mozaik, VILLA RUFOLO u čijim je vrtovima Wagner skladao Parsifala. Dolazak u AMALFI - u ranom srednjem vijeku sjedište snažne pomorske republike. Razgledavanje: PIAZZA DEL DUOMO, KATEDRALA SANT' ANDREA građena u 9. i 10. st. u arapsko-normanskom stilu s prekrasnim brončanim vratima iz 11.st., CHIOSTRO DEL PARADISO... POSITANO gradić s najljepšim plažama Spiaggia del Fornillo, Spiaggia Grande, crkva. Santa Maria Assunta. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan. ORVIETO – RIJEKA – KARLOVAC – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Dolazak u ORVIETO – SPECIFIČAN BISER ARHITEKTURE – VOŽNJA USPINJAČOM, ZIDINE, KATEDRALA, POZZO DI SAN PATRIZIO, CORSO CAVOUR, SREDNJOVJEKOVNE PALAČE… Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Rijeku u noćnim satima. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 4 noćenja s doručkom u hotelu 3*, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete, izlet brodom na Capri - 60€, Fakultativni izlet u Pompeje 20€ ( ulaznica nije u cijeni za Pompeje odrasli - 16€ (djeca do 18 godina ne plaćaju ulaznicu, mlađi od 26 godina – 2,50 €), Fakultativni izlet lokalnim autobusom po Costieri Amalfitani 20€ , žičara u Orvietu - 2,60€, nadoplata za jednokrevetnu sobu(ukoliko putuje samo jedna osoba) 390kn, putno osiguranje.

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 40 osoba. Obavezna doplata za boravišnu pristojbu: 1,5€ /3€ po osobi i danu. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju. OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA

ODABERI I REZERVIRAJ

first minute 1.690kn
1.990 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 3*

KONVERZIJA VALUTE

=