01/2112-333

Napredno pretraživanje

select
select

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM

CITY BREAK - BARCELONA

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

BARCELONA - CITY BREAK - BARCELONA

je glavni grad španjolske autonomne pokrajine Katalonije i glavno trgovačko i industrijsko središte u Španjolskoj, jedna od najvećih luka i najveći grad na Sredozemnom moru. Urbano područje grada broji preko 4,200.000 stanovnika, što ga čini šestim metropolskim područjem u Europi.

Barcelona je danas važno kulturno središte i jedna od vodećih turističkih destinacija s bogatom kulturnom baštinom. Barcelona je četvrti grad po posjećenosti u Europi, te je s 5 milijuna turista godišnje, najpopularnije turističko odredište u Španjolskoj.

Središte starog grada čini srednjovjekovna jezgra sa spletom uskih krivudavih uličica na čijoj najvišoj točki se uzdiže katedrala iz 14. stoljeća, sjajan primjerak katalonske gotike.

Središte novog grada čini trg Plaça Catalunya od kojeg se prema obali spušta slikovita ulica La Rambla sa šetalištem, koje završava u staroj luci trgom Vrata mira gdje se nalazi poznata statua Kristofora Kolumba.

Barcelona je također poznata kao metropola modernizma. Najpoznatije djelo arhitekte i ujedno najposjećeniji arhitektonski objekt u Španjolskoj je katedrala Sagrada Familia. Druga poznata djela arhitekte su kompleks Park Guel, Casa Milà i Casa Batlló, te secesijske građevine Palau de la Música Catalana i Hospital de Sant Pau, nastale u zlatno doba Barcelone, koje su danas UNESCO-va svjetska baština.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB – BARCELONA

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na izravan let kompanije Vueling na liniji VY1281 u 10.10 sati. Dolazak u Barcelonu predviđen je u 12.30 sati, a nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti slijedi transfer autobusom do hotela uz panoramski razgled grada u kojem ćete imati prilike doživjeti pravi mediteranski šarm ove mediteranske metropole: stadion Camp Nou – Plaza España – Montjuic – Olimpijski stadion – Kolumbov spomenik – Passeig de Gracia, slavna avenija s Gaudijevim kućama – glavni trg Plaça de Catalunya tj. Katalonski trg – crkva Sagrada Familia, životno djelo slavnog arhitekta Gaudija. Prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora, odlazak javnim prijevozom uz pratnju voditelja putovanja u šetnju središtem Barcelone, katalonske prijestolnice. Prošetat ćemo se po najpoznatijoj gradskoj ulici La Rambla, živopisnoj promenadi dugoj gotovo 2 km koja vrvi brojnim sviračima, zabavljačima, trgovinama, restoranima i tapas barovima. Odmorite se uz večeru u jednom od lokalnih restorana i započnite svoj boravak u Barceloni s čašom Sangrije. Odlazak prema hotelu javnim prijevozom s voditeljem putovanja u dogovoreno vrijeme. Noćenje.

2.dan. BARCELONA

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom i pješice do Parka Güell (dio UNESCO-ve svjetske baštine), remek-djela katalonskog „čarobnjaka“ Antonija Gaudíja te šetnja njegovim mediteranskim vrtovima (ulaznica uključena u cijenu). Nastavljamo prema crkvi Sagrada Familia – Gaudijevog remek-djela katalonske umjetnosti (ulaznica uz doplatu). Sagrada Familia paradigma je modernizma i jedna od najneobičnijih crkava na svijetu. Slijedi odlazak u središte grada, a na putu ćemo proći pored fascinantne Palače katalonske glazbe (Palau de la Música Catalana), arhitektonskog remek-djela modernizma te zatim stići u jedan od najstarijih dijelova Barcelone, četvrti El Born, u kojoj dominira stara gotička katedrala Santa Maria del Mar i u kojoj se nalazi jedan od najpoznatijih gradskih muzeja, onaj velikog slikara Pabla Picassa, smještenog u velikom kompleksu gotičke palače u Carrer Montcada. Nastavljamo do susjedne četvrti Barrio Gotico (Gotička četvrt): Placa del Rei, Palau Reial, gdje su španjolski kraljevi dočekali Kristofora Kolumba, Katedrala s kriptom Santa Eulalie. Šetnju završavamo kod znamenite gradske tržnice „La Boquería“ poznate po bogatoj ponudi lokalnih proizvoda. U poslijepodnevnim satima predlažemo posjet nekom od poznatih muzeja: Museu Picasso, Fundació Joan Miró, znanstveni muzej CosmoCaixa te odlazak do Plaza Espanya na atrakciju „magične fontane“ koje uz zvuk glazbe plešu i mijenjaju boju, osmišljene davne 1929. godine za izložbu EXPO. U večernjim satima mogućnost odlaska na flamenco show (doplata). Noćenje.

3.dan. BARCELONA - (fakultativni izlet FIGUERAS i GIRONA)

Doručak. Ljubiteljima umjetnosti i svima koji žele vidjeti nešto potpuno originalno preporučujemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet u Figueras gdje se nalazi Muzej Dali (doplata). Salvador Dali utemeljitelj je zaklade koja se brine o tome da sva njegova djela budu prikazana na poseban način i na posebnom mjestu, a oslikani stropovi i trodimenzionalni izlošci svjedoče o njegovoj genijalnosti. Na povratku, zaustavljanje u slikovitom mjestu Girona: šetnja povijesnim centrom: katedrala i “židovska četvrt”. Povratak u Barcelonu u kasnim poslijepodnevnim satima. Ako ostajete u Barceloni predlažemo posjet centru Mare Magnum s mnogobrojnim dućanima i restoranima, a tu se nalazi Pomorski muzej i jedan od najvećih akvarija u Europi. Možete prošetati i slikovitim Poble Espanyolom, gdje se nalaze replike svih najpoznatijih zdanja i svih stilova gradnje u Španjolskoj. Noćenje.

4.dan. BARCELONA – (fakultativni izlet PORTAVENTURA i FERRARI LAND)

Doručak. Ljubiteljima zabavnih parkova preporučujemo odlazak na jednodnevni izlet u organizaciji lokalne agencije do poznatog zabavnog parka Port Aventura (1,5 sat vožnje) s brojnim atrakcijama. Park je podijeljen na šest tematskih zona: Mediterrania, China, Polynesia, México, Divlji Zapad i Sésamo Aventura, s raznim atrakcijama i show programima te novom spektakularnom atrakcijom „Ferrari Land“, jedinstvenom u Evropi, na impresivnih 70.000 m2 tematskog parka s izuzetno zabavnim sadržajima možete doživjeti posebno tehnološko iskustvo i osjetiti Ferrari adrenalin. Povratak u Barcelonu. Za one koji odluče ostati u gradu, slobodan dan za osobne programe u gradu koji pruža tako puno mogućnosti. Iskoristite priliku za posjet nogometnom stadionu FC Barcelona – Camp Nou (uz doplatu), šetnju živopisnim šetalištem uz luku Port Vell i odlazak u veliki Akvarij u gradskoj luci (uz doplatu), posjet Gaudijevim kućama Casa Batlló i La Pedrera, posjet nekom od barova s tapasima – tipičnim španjolskim malim zalogajima. Noćenje.

5.dan. BARCELONA – (fakultativni izlet MONTSERRAT) – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Slobodno vrijeme u gradu do transfera u zračnu luku ili predlažemo poludnevni izlet do veličanstvenog Montserrata, najvećeg katalonskog svetišta koji se smjestio u masivu „nazubljene planine“. U benediktinskom samostanu nalazi se poznati kip „Crne gospe„ koju je papa Leu XIII proglasio sveticom zaštitnicom Katalonije. Muzej u sklopu samostana čuva izvanrednu zbirku djela Dalia, El Greca, Moneta i Giordana. Povratak u Barcelonu. Slobodno poslijepodne za vlastite sadržaje do transfera u zračnu luku. Svima koji ostaju u Barceloni predlažemo odlazak u četvrt Eixample gdje su smješteni neki od najljepših arhitektonskih bisera Barcelone, palače najslavnijih arhitekata 19. st., a danas je poznato poslovno i trgovačko središte grada, četvrti Born ili Raval, stare gradske četvrti koje bujaju životom i šarolikošću. Posjetite Park Ciutadella gdje se nalazi atraktivni zoološki vrt, nekoliko muzeja i zgrada parlamenta. Ili uživajte na Barceloneti, dijelu grada koji je dobio na popularnosti nakon Olimpijade i gdje lokalno stanovništvo rado šeće, jede i zabavlja se. U poslijepodnevnim satima odlazimo prema zračnoj luci Barcelona. Po dolasku prijava na let Vueling Airlines na liniji VY1280 za Zagreb u 18.35 sati, dolazak u Zagreb predviđen je u 20.20 sati.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Barcelona – Zagreb, uključen 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 25 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 10 kg, dimenzija 55x40x20 cm), smještaj u hotelu 3*/4* u Barceloni na osnovu 4 noćenja s doručkom, razgledi prema programu putovanja, grupni prijevozi i transferi prema programu putovanja, ulaznicu za Park Güell, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Obveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 1.190 kn, obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Barceloni od 1-2 EUR po osobi po noćenju (točna obavijest u završnoj obavijesti), doplatu za jednokrevetnu sobu (26.-30.10.2021.-1290kn, 12.04.-21.06.2022.-1490kn), ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje koji nisu uključeni u program putovanja, putna osiguranja.

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 20 osoba. *First Minute popust 200 kn za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni. Fakultativni izleti i sadržaji: Flamenco Show u Barceloni: Tablao Cordobes (Las Ramblas, Barcelona) 330 kn (uključeno piće i show), Izlet na Montserrat: 320 kn (minimalno 15 prijavljenih), Izlet u Figueres i Gironu: 450 kn (min. 15 prijavljenih) + doplata za ulaznicu u Dalijev muzej €14 na licu mjesta, Izlet PortAventura i Ferrari Land: 1.150 kn (min. 10 prijavljenih – uključen prijevoz i cjelodnevna ulaznica za 2 tematska parka – PortAventuru i Ferrari Land). Popusti i doplate: 20% popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi), trokrevetna soba za odrasle osobe po redovnoj cijeni, na upit. Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta ili putem interneta): Sagrada Familia 26 EUR, Casa Batlló 35 EUR, La Pedrera 24 EUR, Poble Espanyol 14 EUR, tura Camp Nou Experience 29.50 EUR, Joan Miro 13 EUR, muzej Picasso 12 EUR, znanstveni muzej CosmoCaixa 6 EUR (slobodan ulaz do 16 g.), odrasli Aquarium 20 EUR, djeca 5-10 g. 15 EUR, Park Guell 10 EUR, karnet za 10 vožnji javnim prijevozom 11,35 EUR. OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA TA PALMA

ODABERI I REZERVIRAJ

first minute 2.590kn
2.790 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 3/4*

KONVERZIJA VALUTE

=