01/4811-370

Napredno pretraživanje

select
select

ŠPANJOLSKA TURA 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

ŠPANJOLSKA TURA 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

ŠPANJOLSKA TURA 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

ŠPANJOLSKA TURA 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

ŠPANJOLSKA TURA 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

ŠPANJOLSKA TURA 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

ŠPANJOLSKA TURA 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

ŠPANJOLSKA TURA 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

ŠPANJOLSKA TURA 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

ŠPANJOLSKA TURA 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

ŠPANJOLSKA TURA 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

ŠPANJOLSKA TURA 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

ŠPANJOLSKA TURA 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

ŠPANJOLSKA TURA 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

ŠPANJOLSKA TURA 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

ŠPANJOLSKA TURA 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

ŠPANJOLSKA TURA 8 DANA AVIONOM

BARCELONA - ZARAGOZA - MADRID - VALENCIA - TARRAGONA

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

BARCELONA - BARCELONA - ZARAGOZA - MADRID - VALENCIA - TARRAGONA

je glavni grad španjolske autonomne pokrajine Katalonije i glavno trgovačko i industrijsko središte u Španjolskoj, jedna od najvećih luka i najveći grad na Sredozemnom moru. Urbano područje grada broji preko 4,200.000 stanovnika, što ga čini šestim metropolskim područjem u Europi.

Barcelona je danas važno kulturno središte i jedna od vodećih turističkih destinacija s bogatom kulturnom baštinom. Barcelona je četvrti grad po posjećenosti u Europi, te je s 5 milijuna turista godišnje, najpopularnije turističko odredište u Španjolskoj.

Središte starog grada čini srednjovjekovna jezgra sa spletom uskih krivudavih uličica na čijoj najvišoj točki se uzdiže katedrala iz 14. stoljeća, sjajan primjerak katalonske gotike.

Središte novog grada čini trg Plaça Catalunya od kojeg se prema obali spušta slikovita ulica La Rambla sa šetalištem, koje završava u staroj luci trgom Vrata mira gdje se nalazi poznata statua Kristofora Kolumba.

Barcelona je također poznata kao metropola modernizma. Najpoznatije djelo arhitekte i ujedno najposjećeniji arhitektonski objekt u Španjolskoj je katedrala Sagrada Familia. Druga poznata djela arhitekte su kompleks Park Guel, Casa Milà i Casa Batlló, te secesijske građevine Palau de la Música Catalana i Hospital de Sant Pau, nastale u zlatno doba Barcelone, koje su danas UNESCO-va svjetska baština.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB – BARCELONA

Sastanak putnika 2 sata prije predviđenog polijetanja zrakoplova u zračnoj luci Zagreb. Polijetanje zrakoplova Croatia Airlines na izravnoj liniji za Barcelonu u 15.20 sati. Po dolasku u Barcelonu u 17.30 sati, slijedi organizirani transfer do hotela u centru grada. Prijava i smještaj u hotel. U večernjim satima mogućnost odlaska s voditeljem putovanja javnim prijevozom i pješice u središte grada, odnosno do Gotičke četvrti te razgledavanje najstarijeg dijela grada, jedne od najsačuvanijih i najljepših u Europi. Šetnja ulicom Portal del'Angel do Katedrale sv. Eularije, Trga Jauma I. gdje se nalaze Generalitat i Gradska vijećnica te preko ulice Ferrán, čuvenoj po Gaudijevim svjetiljkama, uz legendarnu Picassovu uličicu Avignyó do Kraljevskog trga. Potom šetnja Ramblom, najljepšim španjolskim šetalištem, uz poznatu tržnicu La Boquería do Katalonskog trga odnosno Plaça Catalunya. Noćenje.

2.dan. BARCELONA

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni organizirani razgled Barcelone autobusom i pješice. Obilazak najvažnijih znamenitosti katalonske prijestolnice: stadion Camp Nou, Plaza Espanya, vidikovac na brežuljku Montjuic, Olimpijski stadion, Kolumbov spomenik, slavna ulica s Gaudijevim kućama Passeig de la Gracias, glavni trg Plaza Catalunya, park Güell – veličanstveno djelo Antonija Gaudija s poznatim mediteranskim vrtovima koji izgledaju kao da su iz bajke (ulaznica uz doplatu). S platoa iznad stubišta sa Zmajevom fontanom pruža se prekrasan pogled na grad. Nastavljamo prema crkvi Sagrada Familia, još jednog Gaudijevog remek djela katalonske umjetnosti zbog kojeg Barcelonu možemo nazvati Gaudijev grad (ulaznica uz doplatu), ova uistinu fascinantna građevina predstavlja životno djelo slavnog arhitekta Gaudija. Pauza za ručak u Port Olimpicu uz morske specijalitete (fakultativno uz doplatu). Nastavljamo pješački razgled najužeg gradskog središta: Plaza Catalunia, Gotička četvrt, najstariji dio grada, jedna od najsačuvanijih i najljepših u Europi sa spletom uskih krivudavih uličica i katedralom iz 14. i 15. stoljeća, sjajnim primjerom katalonske gotike, prošetat ćemo Ramblom, najživljom gradskom avenijom, zajedno ćemo posjetiti živopisnu gradsku tržnicu „La Boquería“ poznatu po bogatoj ponudi lokalnih proizvoda, smještenu na Rambli. Prošetat ćemo do Kolumbova spomenika koji je visok 60 m i podignut na mjestu gdje je Kolumbo pristao s brodom nakon otkrića Amerike. Slobodno vrijeme. Svakako preporučamo posjet jednom od najvećih europskih Akvarija. Slobodna večer za vlastite programe ili večera uz flamenco (preporuka uz doplatu). Povratak u hotel individualno. Noćenje.

3.dan. BARCELONA – MONTSERRAT – ZARAGOZA

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do veličanstvenog Montserata, najvećeg katalonskog svetišta koji se smjestio u masivu „nazubljene planine“. U benediktinskom samostanu nalazi se poznati kip „Crne gospe„ koju je papa Leu XIII proglasio sveticom zaštitnicom Katalonije. Potom krećemo prema Zaragozi, prijestolnici Aragona. Grad je smješten na obalama rijeke Ebro i obiluje povijesnim spomenicima, a poznat je kao mjesto hodočašća i vodeće marijansko svetište Španjolske. Po dolasku prijava i smještaj u hotel te slobodno vrijeme za ručak. Zatim slijedi razgled povijesne jezgre grada: Bazilika Nuestra Senora del Pilar - barokna bazilika s Gospinom kapelom, poznato mjesto hodočašća na putu sv. Jakova, trg Pilar, Lonja trgovačka burza 16.stoljeća, gradska vijećnica, katedrala Svetog spasitelja, Casa del Dean, zidine Aljaferia iz doba arapskog osvajanja, Puerta del Carmen, crkva Santa Engracia, četvrt San Miguel, toranj Zuida, spomenik Goyi. Po završetku razgleda slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

4.dan. ZARAGOZA – SAMOSTAN PIEDRA – MADRID

Doručak. Odjava iz hotela i potom polazak prema Kamenom samostanu (Monasterio de Piedra) koji se smjestio u jednom od najplodnijih područja Španjolske. Samostan datira iz 1194. godine, kada su kralj Alfons II Aragonski i njegova supruga Sancha Kastiljska poklonili trinaestorici cistercitskih redovnika iz samostana Poblet nekadašnji maurski dvorac u svrhu izgradnje samostana i širenja kršćanstva u ovom području. Ovo je jedno od najposjećenijih mjesta u pokrajini Aragon zbog mnoštva vrtova i parkova te slapova u kanjonu obližnje rijeke Piedra (Kamena rijeka). Cijelo područje je 1983. godine proglašeno nacionalnim spomenikom od iznimnog značaja. Po završetku razgleda nastavljamo prema Madridu. Po dolasku prijava u hotel i slobodno vrijeme za ručak nakon kojeg krećemo u razgled španjolske prijestolnice uz pratnju voditelja putovanja: vožnja uz poznate avenije Gran Via i Castellana, trgove Plaza de Espana, Puerta del Sol, Atocha, fontane Neptuno i Cibeles, Puerta de Alcala, Plaza de Castilla, Casa de Campo i park Retiro, pored stadiona nogometnog kluba “Real Madrid” Santiago Bernabeu. Slobodna večer i povratak u hotel u individualnom aranžmanu. Noćenje.

5.dan. MADRID – TOLEDO – MADRID

Nakon doručka odlazimo na cjelodnevni izlet u Toledo. Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla - La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Arhitektonski raskošan, s fantastičnim položajem, Toledo je prava škrinja s blagom španjolskog graditeljstva. Poznat je kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislilaca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgled: katedrala Santa María (druga najveća u Španjolskoj), samostan i crkva San Juan de los Reyes, Alcázar, crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”), sinagoga Santa Maria La Blanca, Plaza Zocodover. Slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u Madrid u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

6.dan. MADRID – VALENCIA

Doručak i odjava iz hotel. Slijedi vožnja do Valencije, trećeg najvećeg grada u Španjolskoj, rodnog grada “paelle”. “Terra Magica” - po mnogim anketama najljepše španjolsko urbano središte, grad ponosa i tradicije, u kojem je u 12. st. stolovao opjevani nacionalni junak „El Cid Campeador“. Po dolasku prijava i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora odlazimo u razgled starog dijela grada, razgled započinjemo pješice od ulaza Torres de Serranos iz doba El Cida, Generalitat, Real Maestranza de la Caballeria, katedrala Santa Maria de Valencia, nastala pregradnjom maurske džamije te prekrasne Lonja de la Seda iz 14. st. Posjet jednoj od najvećih europskih tržnica Mercado Central. Šetnja do Plaça de l' Ajuntament - barokne gradske vijećnice iz 18. st., Arena de Toros. Po završetku razgleda slobodno vrijeme za šetnju i večeru u nekom od gradskih restorana, gdje možete kušati razne vrste „paelle“, najpoznatija je “arroz a banda" te osvježavajuće piće “orchata” od badema, i “agua de Valencia" (svježi narančin sok i pjenušac). Noćenje.

7.dan. VALENCIA – TARRAGONA

Doručak i odjava iz hotela. Odlazimo prema modernom dijelu grada, gdje su urbanu cjelinu pretvorili u jedan od najmodernijih gradova u Europi. Želja za kreiranjem učinkovite povezanosti starog i novog u gradu ostvarena je kroz provedbu planova najvažnijeg arhitekta Valencije, Santiaga Calatrava. Na obalama nekadašnje rijeke Turie podignut je impozantan kompleks koji ima ne samo estetski, već i praktičan karakter, sadrži sve: od Muzeja znanosti, Palače umjetnosti, Oceanografskog muzeja. Razgled izvana sljedećih građevina: l`Hemisferic, Muzej znanosti Princa Filipa, l`Umbracle, l`Oceanografic, Opera i umjetnički centar, l`Agora - mjesto za koncerte i sportske događaje, most l'Assut. Nastavljamo prema Tarragoni uz usputno zaustavljanje na delti rijeke Ebro gdje ćete imati mogućnost ručka (uz doplatu) i degustaciju tipičnog obroka ovog područja – paelle. Po dolasku u Tarragonu prijava i smještaj u hotel, a zatim pješački razgled starog dijela grada bogatog rimskim umjetničkim i arheološkim nasljeđem. Tarragona je kao rimski Tarraco uvrštena na popis zaštićene baštine UNESCO-a. Grad se diči impresivnom katedralom iz 12.st. i rimskim akvaduktom, odnosno amfiteatrom. Glavna ulica u gradu, Rambla, elegantno je i široko šetalište prema moru i omiljeno mjesto lokalnom stanovništvu, završavajući na Balcó del Mediterrani, popularnoj osmatračnici prema plažama i luci. Slobodno vrijeme u gradu. Noćenje.

8.dan. TARRAGONA – BARCELONA – ZAGREB

Doručak i odjava iz hotela. Slijedi razgled arheoloških lokaliteta iz vremena starih Rimljana koji su 2000. godine uvršteni na UNESCO-v popis Svjetske kulturne baštine. Važan je i kao jedinstven primjer rimskog grada koji je pomoću umjetnih terasa prilagođen okolnom terenu. Znamenite rimske građevine uključuju: gradske zidine, najstariji poznati primjer rimske obrambene arhitekture na Pirinejskom poluotoku, akvadukt Puente del Diablo (Đavolji most), amfiteatar, kasnije preuređen u baziliku, a zatim u srednjovjekovnu crkvu; kolonijalni forum, cirkus (prostor za utrke i svečanosti), itd.. Slobodno vrijeme za ručak, a zatim odlazimo prema zračnoj luci Barcelona. Po dolasku prijava na let Croatia Airlines na liniji OU375 za Zagreb u 18.20 sati, dolazak u Zagreb u 20.20 sati.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz zrakoplovom Croatia Airlines na relaciji Zagreb – Barcelona – Zagreb, uključen 1 komad predane prtljage koja se prijavljuje po osobi (svaki kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg, dimenzija 55x40x23 cm), transfere zračna luka – hotel – zračna luka, prijevoz autobusom tijekom ture i razglede prema programu, 7 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u Barceloni, Zaragozi, Madridu, Valenciji i Tarragoni u dvokrevetnim sobama, voditelja putovanja – vođenje tijekom cijele ture na hrvatskom jeziku, pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Obveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe i naknade 1.090 kn po osobi, ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgledavanja, dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz i sl.), doplata za jednokrevetnu sobu 2.590 kn, obavezna doplata ako osoba spava sama u sobi, doplata za priključni let iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra: 380 kn, fakultativne sadržaje, putna osiguranja

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 25 osoba. *First Minute popust 200 kn za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni. Predviđeni red letenja – Croatia Airlines - 18.10.2020. ZAG BCN 15:20 17:30 - 25.10.2020. BCN ZAG 18:20 20:20/ Predviđeni hoteli: Barcelona: Hotel Evenia Rocafort 3*, Zaragoza: Eurostars hotel Boston 4*, Valencia: EXPO hotel Valencia 3*, Tarragona: Tarraco Park 4*, Madrid: Abba 4*/ Fakultativne doplate i sadržaji: Doplata za paket ulaznica: 850 kn (uključuje: ulaznicu za crkvu Sagrada Familia uz vodstvo stručnog vodiča u Barceloni, Park Güell u Barceloni, Monasterio de Piedra u Zaragozi, katedralu u Toledu, crkvu Sv. Tome u Toledu i ulaznicu za rimski arheološki lokalitet u Tarragoni), Doplata za ručkove na turi: 1.290 kn (uključuje: ručak u restoranu La Fonda de Port Olympic u Barceloni, ručak u lokalnom restoranu u Zaragozi, ručak u lokalnom restoranu u Madridu, ručak u lokalnom restoranu u Toledu, ručak u lokalnom restoranu u Valenciji, ručak u lokalnom restoranu u Delti Ebro, ručak u lokalnom restoranu u Tarragoni) Napomene i korisne informacije: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Španjolskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Španjolsku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja. Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA TA PALMA

ODABERI I REZERVIRAJ

first minute 7.190kn
7.390 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 3/4*

KONVERZIJA VALUTE

=