01/4811-370

Napredno pretraživanje

select
select

ROVANIEMI - LAPONIJA 3 DANA AVIONOM

3 dana / 2 noćenja avionom

ROVANIEMI - LAPONIJA 3 DANA AVIONOM

3 dana / 2 noćenja avionom

ROVANIEMI - LAPONIJA 3 DANA AVIONOM

3 dana / 2 noćenja avionom

ROVANIEMI - LAPONIJA 3 DANA AVIONOM

3 dana / 2 noćenja avionom

ROVANIEMI - LAPONIJA 3 DANA AVIONOM

3 dana / 2 noćenja avionom

ROVANIEMI - LAPONIJA 3 DANA AVIONOM

3 dana / 2 noćenja avionom

ROVANIEMI - LAPONIJA 3 DANA AVIONOM

3 dana / 2 noćenja avionom

ROVANIEMI - LAPONIJA 3 DANA AVIONOM

3 dana / 2 noćenja avionom

ROVANIEMI - LAPONIJA 3 DANA AVIONOM

3 dana / 2 noćenja avionom

ROVANIEMI - LAPONIJA 3 DANA AVIONOM

3 dana / 2 noćenja avionom

ROVANIEMI - LAPONIJA 3 DANA AVIONOM

3 dana / 2 noćenja avionom

ROVANIEMI - LAPONIJA 3 DANA AVIONOM

3 dana / 2 noćenja avionom

ROVANIEMI - LAPONIJA 3 DANA AVIONOM

Snježni dom Djeda Mraza

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

ROVANIEMI - Snježni dom Djeda Mraza

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB/LJUBLJANA – ROVANIEMI (fakultativni izleti RANUA ZOO i AURORA BOREALIS)

Sastanak putnika u jutarnjim satima na Autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do zračne luke Brnik/Ljubljana (transfer po želji uz doplatu). Prijava na let i polijetanje izravnog charter zrakoplova za Rovaniemi, grad koji leži na rubu Arktičkog kruga i zbog svojeg geografskog položaja poznaje čak osam različitih godišnjih doba - svaki od njih ima svoju specifičnu svjetlost, temperaturu i prirodne pojave. Grad je u obliku rogova sjevernog jelena projektirao slavni finski arhitekt Alvar Aalto. Odmah po dolasku bit će organiziran fakultativni izlet u Zoološki vrt Ranua, najsjeverniji park na svijetu gdje možete doživjeti kako izgleda prava arktička divljina jer u njemu borave životinje kao što su los, sjeverni medvjed, sivi vuk i ostala bića s tog područja. Slijedi prijevoz do hotela i večera (uz doplatu). Večer je namijenjena promatranju jedne od najljepših nebeskih pojava koju nazivamo "sjeverna zora" ili Aurora Borealis. Istinski doživljaj dočarat će vam odlazak na večernji izlet (doplata) u netaknutu prirodu. Ako bude sreće, svjedočit ćete svjetlosnom fenomenu kojega Finci zovu i „lisičja vatra“ uz topli napitak i laponski piknik. Povratak u hotel u kasnim noćnim satima. Noćenje.

2.dan. ROVANIEMI (fakultativni izleti ARKTIKUM i ARKTIČKA AVANTURA)

Nakon doručka, predlažemo odlazak u Arktikum, muzej i znanstveni centar Laponije i Arktika koji vodi goste na uzbudljivo putovanje po arktičkim zemljama, upoznaje s kulturom i vjerovanjima ne samo finske Laponije već svih zemalja Arktika, objašnjava promjene koje se dešavaju na tom dijelu zemljine kugle i dočarava prirodne fenomene Sjevera, između ostalog izvrsno dočarava i auroru borealis (ulaznica uz doplatu). U nastavku dana preporučujemo odlazak na poludnevnu „Arktičku avanturu“ (trajanje 4 sata, doplata) koja će započeti posjetom farmi haskija i vožnjom (1 km, cca. 5-7 minuta) saonicama koje vuku haskiji. Saonice vuče od 4 do 5 haskija koji će vam ponuditi istinski uzbudljivu perspektivu za otkrivanje idiličnog krajolika. Arktička avantura nastavit će se posjetom farmi sobova, gdje će vam predstaviti njihov način života te vas naučiti ponešto o uzgoju ovih prekrasnih životinja. Za kraj ćete sudjelovati i u svečanoj laponskoj ceremoniji prelaska arktičkog kruga za što se dobije i Certifikat! Povratak u hotel u kasnim večernjim satima.

3.dan. ROVANIEMI – SELO DJEDA MRAZA – LJUBLJANA/ZAGREB (fakultativni izlet SAFARI MOTORNIM SAONICAMA)

Nastavljamo s polarnim doživljajima. Za one avanturističkog duha predlažemo izlet motornim saonicama (doplata) u srce laponske prirode! Taj zaista posebni safari (10-20 km) vodit će vas po putevima zamrznutih rijeka, zasniježenih šuma, dolina i brda, s kojih će vam se otvarati prekrasni vidici. Izlet traje dva sata tijekom kojega ćete dobiti zimsku opremu i toplo piće s keksićima, kao i vođenje na engleskom jeziku. U poslijepodnevnim satima vožnja do linije sjevernog polarnog kruga gdje je uređeno čuveno selo Djeda Mraza, zabavni park udaljen 8 kilometara od Rovaniemia, podno planine Korvatunturi, čije ime, prevedeno s finskog, znači Ušata planina. Planina izgledom podsjeća na dva velika uha, tako da je bilo lako ispresti legendu o tome kako je ovo gorje čarobno jer Djed Mraz ovdje može čuti želje djece iz cijeloga svijeta, a ovdje su i tajne radionice u kojima vilenjaci izrađuju igračke za Božić. Najveća atrakcija u Selu je naravno upoznavanje Djeda i šaptanje želja na njegovo uho a godišnje ga posjeti oko pola milijuna turista. Osim Djeda, njegovih pomoćnika i sobova u selu Djeda Mraza živi i radi i Baka Mraz. Moći ćete posjetiti Djeda Mraza u njegovom uredu, s njim pročavrljati i povjeriti mu svoje želje. Zaustavit ćete se u poštanskom uredu u kojem su pohranjena pisma sa željama iz cijelog svijeta. Slobodno vrijeme za pisanje božićnih čestitki, za kupovinu u trgovinama ukrašenim u božićnom stilu, i sl. Unutar parka Djeda Mraza možete posjetiti Školu vilenjaka, otkriti tajanstveni Bubanj želja, uživati u vožnji sanjkama, posjetiti očaravajuće kraljevstvo Ledene princeze i uživati u ostalim sadržajima. U ranim večernjim satima slijedi transfer do zračne luke i let izravnim charter zrakoplovom prema Ljubljani. Po dolasku, mogućnost organiziranog transfera do Zagreba (po želji uz doplatu).

CIJENA UKLJUČUJE

Zrakoplovni prijevoz posebnim zrakoplovom Ljubljana - Rovaniemi – Ljubljana, pristojbe zračnih luka, transfere na destinaciji prema programu, dva noćenja s doručkom u hotelu 3*/4*, obilazak sela Djeda Mraza, uslugu voditelja putovanja na slovenskom/hrvatskom jeziku, organizaciju putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Doplatu za jednokrevetnu sobu 2.025 kn (na upit), transfer Zagreb – Ljubljana – Zagreb 349kn, ulaznice za lokalitete koji nisu navedeni kao uključeni, putno zdravstveno i osiguranje od otkaza putovanja, fakultativne sadržaje, troškove osobnih narudžbi. - 2 VEČERE U HOTELU: odrasli 640kn, djeca do 12 god 490kn, - IZLET U ZOOLOŠKI VRT RANUA S ULAZNICOM: odrasli 480kn, djeca do 12 god 370kn (min. 15 putnika), - ARKTIČKA AVANTURA: odrasli 1.490kn, djeca do 12 god 1.260kn, - VOŽNJA MOTORNIM SAONICAMA: odrasli 790kn, djeca do 12 god 670kn (u cijenu uključena vožnja saonicama cca 2 h i topli napitak; *min prijava dvije osobe), - IZLET AURORA BOREALIS*: 690kn (u cijenu uključena vožnja do obližnje šume i odlazak pješice u potragu, topli napitak i snack, ovaj izlet ne preporučujemo djeci*) *izlet je organiziran u kasnovečernjim satima i ne preporučuje se djeci koja će biti previše umorna. Polarno svijetlo se pojavljuje samo u slučaju lijepog vremena, stoga nismo u mogućnosti garantirati da ćemo ga na izletu i vidjeti. Međutim, večernji izlet u šumu i doživljaj noći uz otvoreno ognjište predstavlja nezaboravan doživljaj.

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 45 osoba. *FM popust vrijedi do 30.9.2020. Moguće doplate na licu mjesta: ulaznica za Arktikum 13€ odrasli, djeca 7-15 godina 6€; obiteljska ulaznica 30€. VAŽNO: Izleti se plaćaju prilikom rezervacije jer postoji mogućnost da uplate na licu mjesta neće biti moguće Broj dvokrevetnih soba s jednim ili dva dodatna kreveta je ograničen, sobe su na upit. U cijenu svih aktivnosti u prirodi (haski safari, vožnja s motornim saonicama i sobovskom zapregom) je uključena topla odjeća koju ćete dobiti prije željenih aktivnosti. OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA TA PALMA

ODABERI I REZERVIRAJ

first minute 3.740kn
4.490 kn REDOVNA CIJENA:

Smještaj za dijete od 2 do 12 godina na pomoćnom krevetu
redovna cijena 6.370kn

Smještaj u dvokrevetnoj sobi

KONVERZIJA VALUTE

=