01/4811-370

Napredno pretraživanje

select
select

RIM - ORVIETO 5 DANA

5 dana autobusom

RIM - ORVIETO 5 DANA

5 dana autobusom

RIM - ORVIETO 5 DANA

5 dana autobusom

RIM - ORVIETO 5 DANA

5 dana autobusom

RIM - ORVIETO 5 DANA

5 dana autobusom

RIM - ORVIETO 5 DANA

5 dana autobusom

RIM - ORVIETO 5 DANA

5 dana autobusom

RIM - ORVIETO 5 DANA

5 dana autobusom

RIM - ORVIETO 5 DANA

5 dana autobusom

RIM - ORVIETO 5 DANA

5 dana autobusom

RIM - ORVIETO 5 DANA

5 dana autobusom

RIM - ORVIETO 5 DANA

5 dana autobusom

RIM - ORVIETO 5 DANA

VJEČNI GRAD

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

Rim - VJEČNI GRAD

je glavni grad Italije,te najveća i najnapučenija općina u zemlji sa 2.612.068 stanovnika. Rim se nalazi u središnjoj Italiji u regiji Lacij, na ušću rijeka Aniene i Tiber. Iako se grad nalazi 24 km od Tirenskog mora, područje grada se proteže praktički do obale. Unutar Rima nalazi se Vatikan, koji je suvereni teritorij Svete Stolice. Povijesno središte Rima i Vatikan nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine.

Rim je centar bogate antičke kulture, od koje je ostalo mnogo spomenika do današnjih dana, a jedan od najvećih je svakako Koloseum koji spada u 7 sjetskih čuda. Središte grada krasi Forum Romanum, koje je bio centar Rimskog carstva. Rim naprosto na svakom koraku obiluje povješću, pa tako postoji više od 900 sakralnih objekata, od kojih su najpoznatije crkve San Paolo Fuori le Mura i Santa Maria Maggiore. Jedna od najljepših svjetskih fontana, Fontana di Trevi koju dnevno posjeti nekoliko tisuća ljudi, smještena je također u Rimu.

Mnogobrojni trgovi od kojih bismo izdvojili Piazza di Spagna, Piazza Venezzia, Piazza Navona, okupljalište su velikog broja umjetnika, ali turista koji uživaju u nekom od mnogobrojnih cafe barova ispijajući cappucino ili šetajući poznatom Via de Corso.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB, RIJEKA

Polazak autobusa u 20:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Polazak iz Rijeke (Vrata Jadrana) u 23:00 sata. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju uz usputna stajanja tijekom puta.

2.dan. RIM

Dolazak u Rim u jutarnjim satima. Odlazak na razgledavanje KALISTOVIH KATAKOMBI i VIA APPIA ANTICA S CRKVOM QUO VADIS DOMINE. Smještaj u hotel i kraći odmor. Odlazak na razgledavanje grada javnim prijevozom: FORUM ROMANUM, FORI IMPERIALI, COLOSSEUM, KAPITOL, PIAZZA VENEZIA, VIA DEL CORSO, FONTANA DI TREVI, PANTHEON, PIAZZA NAVONA, PIAZZA DI SPAGNA, CAMPO DEI FIORI, MARCELLOV TEATAR, SANTA MARIA MAGGIORE, SAN GIOVANNI IN LATERNO, SAN PIETRO IN VINCOLI, PIAZZA DEL POPOLO... Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan. NAPULJ, POMPEJI

Doručak. Cjelodnevni fakultativni izlet u POMPEJE i NAPULJ. Obilazak POMPEJA, čuvenog antičkog grada, koji je stradao erupcijom VEZUVA 79.godine. Razgled uz pratnju službenog gradskog vodiča i šetnja kroz ostatke gradskih trgova i ulica, bogatih rimskih vila, termi i foruma nekoć jednog od najvećih gradova Rimskog carstva. Postjet Napulju, razgled gradskog središta: KRALJEVSKA PALAČA - CASTEL NUOVO - GALERIJA UMBERTA I. - SPACCANAPOLI (STARI NAPULJ). Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan. RIM

Doručak. Odlazak u razgled VATIKANA: PIAZZA SAN PIETRO S BERNINIJEVOM KOLONADOM, BASILICA DI SAN PIETRO, BERNINIJEV OLTAR, PAPINSKA KRIPTA,… Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan. ORVIETO, RIJEKA, ZAGREB

Doručak. Odlazak iz Rima. Dolazak u ORVIETO - SPECIFIČAN BISER ARHITEKTURE - VOŽNJA USPINJAČOM, ZIDINE, KATEDRALA, POZZO DI SAN PATRIZIO, CORSO CAVOUR, SREDNJOVJEKOVNE PALAČE... Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u Rijeku. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije (klima, TV, video, WC), 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Rimu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete, fakultativni izlet u Napulj i Pompeje s uključenom ulaznicom (55 €), dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza puta.

NAPOMENA

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete; Katakombe cca 8 €, Vatikan 16€, Koloseum cca 15,50€, Anđeoska tvrđava cca 8 €. Prema Turističkom zakonu u Rimu se zabranjuje kretanje autobusa, pa će Vas naš autobus dovesti do Rima, a po samom Rimu ćete morati koristiti javni prijevoz koji košta cca 11 € po osobi (3 dana).

ODABERI I REZERVIRAJ

redovna cijena 1.750kn

Hotel 3* u Rimu

KONVERZIJA VALUTE

=