01/4811-370

Napredno pretraživanje

select
select

RIM - ORVIETO 4 DANA

4 dana / 2 noćenja autobusom

RIM - ORVIETO 4 DANA

4 dana / 2 noćenja autobusom

RIM - ORVIETO 4 DANA

4 dana / 2 noćenja autobusom

RIM - ORVIETO 4 DANA

4 dana / 2 noćenja autobusom

RIM - ORVIETO 4 DANA

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

Rim -

je glavni grad Italije,te najveća i najnapučenija općina u zemlji sa 2.612.068 stanovnika. Rim se nalazi u središnjoj Italiji u regiji Lacij, na ušću rijeka Aniene i Tiber. Iako se grad nalazi 24 km od Tirenskog mora, područje grada se proteže praktički do obale. Unutar Rima nalazi se Vatikan, koji je suvereni teritorij Svete Stolice. Povijesno središte Rima i Vatikan nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine.

Rim je centar bogate antičke kulture, od koje je ostalo mnogo spomenika do današnjih dana, a jedan od najvećih je svakako Koloseum koji spada u 7 sjetskih čuda. Središte grada krasi Forum Romanum, koje je bio centar Rimskog carstva. Rim naprosto na svakom koraku obiluje povješću, pa tako postoji više od 900 sakralnih objekata, od kojih su najpoznatije crkve San Paolo Fuori le Mura i Santa Maria Maggiore. Jedna od najljepših svjetskih fontana, Fontana di Trevi koju dnevno posjeti nekoliko tisuća ljudi, smještena je također u Rimu.

Mnogobrojni trgovi od kojih bismo izdvojili Piazza di Spagna, Piazza Venezzia, Piazza Navona, okupljalište su velikog broja umjetnika, ali turista koji uživaju u nekom od mnogobrojnih cafe barova ispijajući cappucino ili šetajući poznatom Via de Corso.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB – KARLOVAC – RIJEKA

Polazak autobusa u 20:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Polazak iz Karlovca s benzinske postaje Petrol (uz obaveznu prethodnu najavu) u 20:45 sati. Polazak iz Rijeke (Vrata Jadrana) u 23:00 sata. Noćna vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

2.dan. RIM

Dolazak u Rim u jutarnjim satima. Odlazak u razgled KALISTOVIH KATAKOMBI - jednog od neobičnijih turističkih atrakcija Rima. Odlazak do BAZILIKE “DI SAN GIOVANNI IN LATERANO”, “FORUM ROMANUM” - koji je središte imperijalnog Rima i žila kucavica nekad najmoćnijeg carstva svijeta, “FORI IMPERIALI” - forum iz kasnijeg carskog perioda, KOLOSEUMA - amfiteatra s više od 80 ulaza i prostora za 50 tisuća gledatelja. Stoga i ne čudi da je jedan od sedam svjetskih čuda, KAPITOLA, odlazak do “PIAZZA VENEZIA” - ogromnog trga u blizini Foruma i Kapitola, glavnom ulicom centra Rima – “VIA DEL CORSO” dolazimo do “FONTANE DI TREVI” - koju se s pravom naziva kraljicom svih rimskih fontana, PANTHEONA – prve građevine s kupolom u antičkom Rim. Nastavljamo razgled odlaskom do “PIAZZE NAVONE” - jednog je od najljepših rimskih trgova, prepunog restorana, trattorija i kafića, “CASTEL SANT’ANGELO”, “PIAZZE DI SPAGNA”, fotografiranje na čuvenim španjolskim stepenicama. “PIAZZA DEL POPOLO”, “CAMPO DE’ FIORI”, MARCELOV TEATAR - koji je jedini stari teatar koji je ostao u Rimu, BAZILIKA “SANTA MARIA MAGGIORE” - koja je najvažnija rimska crkva posvećena Majci Božjoj, CRKVA “SAN PIETRO IN VINCOLI”. Vožnja do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

3.dan. RIM – VATIKAN

Doručak. Odlazak u razgled VATIKANA koji je ujedno i najmanja suverena država na svijetu površine 0,44 km: „PIAZZA SAN PIETRO“ S BERNINIJEVOM KOLONADOM, „BASILICA DI SAN PIETRO“ - najglasovitija crkva kršćanskog svijeta, PAPINSKA KRIPTA - koja se nalazi ispod same bazilike… Slobodno vrijeme za uživanje u Vatikanu. Preporučujemo posjet Vatikanskim muzejima. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan. ORVIETO – RIJEKA – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u živopisan ORVIETO - specifičan biser arhitekture. Po dolasku u grad slijedi razgled: VOŽNJA USPINJAČOM, razgled ZIDINA, impresivne gradske KATEDRALE – jedne od najljepših u Italiji, „POZZO DI SAN PATRIZIO“ - bunar čiju je gradnju naložio papa Klement VII., glavne ulice – „CORSO CAVOUR“, SREDNJOVJEKOVNE PALAČE... Nastavak putovanja prema Hrvatskoj. Dolazak u Rijeku u noćnim satima. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3/4* u Rimu, razglede prema programu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete, nadoplata za jednokrevetnu sobu (ako putuje samo jedna osoba) 390kn, putno osiguranje.

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 40 osoba. Obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Rimu: 4€ / 6€ po osobi po noći. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu. Informativne cijene ulaznica: Kalistove katakombe cca 8€, Koloseum i Forum Romanum cca 14€, Castel Sant’Angelo cca 10,50€, Vatikanski muzeji 17€, Vožnja uspinjačom u Orvietu 2,60€ ,... Prema Turističkom zakonu u Rimu se zabranjuje kretanje autobusa, pa će Vas naš autobus dovesti do Rima, a po samom Rimu ćete morati koristiti javni prijevoz koji košta cca 1,5€ po osobi po smjeru, dnevna karta cca 7€ po osobi. OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA ALGA TRAVEL AGENCY

ODABERI I REZERVIRAJ

first minute 1.250kn
1.350 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 3/4* u Rimu

KONVERZIJA VALUTE

=