01/2112-333

Napredno pretraživanje

select
select

RIM NOVA GODINA 2023. - 5 DANA / 3 NOĆENJA

5 dana / 3 noćenja autobusom

RIM NOVA GODINA 2023. - 5 DANA / 3 NOĆENJA

5 dana / 3 noćenja autobusom

RIM NOVA GODINA 2023. - 5 DANA / 3 NOĆENJA

5 dana / 3 noćenja autobusom

RIM NOVA GODINA 2023. - 5 DANA / 3 NOĆENJA

5 dana / 3 noćenja autobusom

RIM NOVA GODINA 2023. - 5 DANA / 3 NOĆENJA

VJEČNI GRAD

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

Rim - VJEČNI GRAD

je glavni grad Italije,te najveća i najnapučenija općina u zemlji sa 2.612.068 stanovnika. Rim se nalazi u središnjoj Italiji u regiji Lacij, na ušću rijeka Aniene i Tiber. Iako se grad nalazi 24 km od Tirenskog mora, područje grada se proteže praktički do obale. Unutar Rima nalazi se Vatikan, koji je suvereni teritorij Svete Stolice. Povijesno središte Rima i Vatikan nalaze se na UNESCO-vom popisu svjetske baštine.

Rim je centar bogate antičke kulture, od koje je ostalo mnogo spomenika do današnjih dana, a jedan od najvećih je svakako Koloseum koji spada u 7 sjetskih čuda. Središte grada krasi Forum Romanum, koje je bio centar Rimskog carstva. Rim naprosto na svakom koraku obiluje povješću, pa tako postoji više od 900 sakralnih objekata, od kojih su najpoznatije crkve San Paolo Fuori le Mura i Santa Maria Maggiore. Jedna od najljepših svjetskih fontana, Fontana di Trevi koju dnevno posjeti nekoliko tisuća ljudi, smještena je također u Rimu.

Mnogobrojni trgovi od kojih bismo izdvojili Piazza di Spagna, Piazza Venezzia, Piazza Navona, okupljalište su velikog broja umjetnika, ali turista koji uživaju u nekom od mnogobrojnih cafe barova ispijajući cappucino ili šetajući poznatom Via de Corso.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB – KARLOVAC – RIJEKA

Polazak autobusa u 20:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb. Mogućnost polaska iz Karlovca sa stanice KA Petrol na ulasku u Karlovac u dogovoru s agencijom. Polazak iz Rijeke (Vrata Jadrana) u 23:00 sata. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

2.dan. RIM

Vožnja prema KATAKOMBAMA ST. KALISTA koje se nalaze uz vrlo važnu povijesnu rimsku cestu, via Appia Antica koja je danas zaštićena arheološka zona i vrlo atraktivan rekreacijski park. Na početku ovog arheološkog parka, a prije katakombi i same Appie Antice, nalazi se jedina crkva koja u svom nazivu ima upitnik, a zove se "Quo vadis domine?", što u prijevodu znači "Kamo ideš Gospodine". Ovdje se dogodio susret Isus i svetog Petra. Vožnja prema kotelu. Smještaj i kraći odmor. Odlazak u večernju šetnju gradom. Noćenje.

3.dan. RIM

Doručak. Odlazak u razgled grada: BAZILIKA “DI SAN GIOVANNI IN LATERANO”, “FORUM ROMANUM” - koji je središte imperijalnog Rima i žila kucavica nekad najmoćnijeg carstva svijeta, “FORI IMPERIALI” – forum iz kasnijeg carskog perioda, KOLOSEUM – tj. predivan amfiteatar s više od 80 ulaza i prostora za 50 tisuća gledatelja. Stoga i ne čudi da je jedan od sedam svjetskih čuda, KAPITOL – najviši i najslavniji rimski brežuljak, odlazak do “PIAZZA VENEZIA”, glavnom ulicom povijesnog centra Rima - “VIA DEL CORSO” dolazimo do “FONTANE DI TREVI” – koju se s pravom naziva kraljicom svih rimskih fontana. Djelo je arhitekta Nicola Salvija, a njezino ime dolazi iz latinskog “Trivium”, što znači sjecište triju ulica, gdje se fontana i nalazi, PANTHEON – prva građevina s kupolom u antičkom Rimu. Nastavljamo razgled odlaskom do “PIAZZE NAVONE” – jednog je od najljepših rimskih trgova, prepunog restoranima, trattorijama i kafićima, “CASTEL SANT’ANGELO”, “PIAZZE DI SPAGNA” - jednog od najpopularnijih okupljališta i najljepših rimskih trgova, fotografiranje na čuvenim španjolskim stepenicama, “PIAZZA DEL POPOLO”, “CAMPO DE’ FIORI”, MARCELOV TEATAR – koji je jedini stari teatar koji je ostao u Rimu, a poslužio je kao model za izgradnju Koloseuma, BAZILIKA “SANTA MARIA MAGGIORE” – koja je najvažnija rimska crkva posvećena Majci Božjoj, CRKVA “SAN PIETRO IN VINCOLI”...Slobodno vrijeme. Noćenje.

4.dan. RIM - NOVA 2023.

Doručak. Odlazak u razgled VATIKANA koji je ujedno i najmanja suverena država na svijetu. Dolazak na TRG SV. PETRA ili „PIAZZA SAN PIETRO“ jedan je od najpoznatijih trgova u cijeloj Italiji a ikružuju ga kolonade sastavljene od 284 dorska stupa poredanih u četiri reda, BAZILIKA SV. PETRA- najglasovitija crkva kršćanskog svijeta… Preporučujemo posjet Vatikanskim muzejima. Slobodno vrijeme. Pripreme za novogodišnju noć. Doček NOVE 2023. na ulicama i trgovima Rima ili u nekom od brojnih barova i klubova. SRETNA NOVA 2023... Noćenje.

5.dan. RIM – ORVIETO – RIJEKA – KARLOVAC – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema ORVIETU – gradu smještenog na visokoj vulkanskoj stijeni. Uz strmu liticu koja vodi do ovog etruščanskog i srednjovjekovnog centra prometuje žičara ( vožnja traje 1-2 min.). Razgled grada: impresivna gradska KATEDRALA – jedna od najljepših u Italiji, „POZZO DI SAN PATRIZIO“ - bunar čiju je gradnju naložio papa Klement VII., „CORSO CAVOUR“- glavna ulica, PALAZZO DEL POPOLO,…Vožnja prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak na mjesto polaska u kasnim noćnim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 3 noćenja s doručkom u hotelu po izboru, razgledavanja prema programu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete, nadoplata za jednokrevetnu sobu (ako putuje samo jedna osoba) na upit, putno osiguranje.

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 40 osoba. Obavezna doplata za boravišnu pristojbu u Rimu: 4/6€ po osobi po noći. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu. Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda razgleda programa ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelosti. Informativne cijene ulaznica za pojedine objekte i lokalitete; Kalistove katakombe cca 8 €, Koloseum i Forum Romanum cca 12 €, Castel Sant’Angelo cca 10,50 €, Vatikanski muzeji 17 €, vožnja uspinjačom u Orvietu 1,30 €. Prema Turističkom zakonu u Rimu se zabranjuje kretanje autobusa, pa će Vas naš autobus dovesti do Rima, a po samom Rimu ćemo koristiti javni prijevoz koji košta cca 1,5 € po osobi po smjeru. OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA

ODABERI I REZERVIRAJ

redovna cijena 0kn

Hotel 3*

KONVERZIJA VALUTE

=