01/4811-370

Napredno pretraživanje

select
select

PROVANSA BARCELONA avionom

6 dana avionom i autobusom

PROVANSA BARCELONA avionom

6 dana avionom i autobusom

PROVANSA BARCELONA avionom

6 dana avionom i autobusom

PROVANSA BARCELONA avionom

6 dana avionom i autobusom

PROVANSA BARCELONA avionom

6 dana avionom i autobusom

PROVANSA BARCELONA avionom

6 dana avionom i autobusom

PROVANSA BARCELONA avionom

6 dana avionom i autobusom

PROVANSA BARCELONA avionom

6 dana avionom i autobusom

PROVANSA BARCELONA avionom

6 dana avionom i autobusom

PROVANSA BARCELONA avionom

6 dana avionom i autobusom

PROVANSA BARCELONA avionom

6 dana avionom i autobusom

PROVANSA BARCELONA avionom

PROVANSA - BARCELONA AVIONOM

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

Provansa - PROVANSA - BARCELONA AVIONOM

Prva asocijacija na Provansu su nepregledna polja lavande, plodni vinogradi i maslinici, opojni mirisi začinskog i ljekovitog bilja i rustikalne kamene kuće, koje su uz beskrajni šarm stanovnika ove regije sačuvale svaku stranicu stoljećima ispisivane povijesti. Za pejzaže ove pokrajine koja je smještena na jugoistoku Francuske, između ušća Rone, južnih obronaka Alpa i Sredozemnog mora, kažu da budi i snove i čula. Nemojte se zato iznenaditi ako čudesna zlatasta svjetlost za kojom su pošli mnogi umjetnici poput Cezanna, Van Gogha ili Matissa i Vas impresionira, jer Provansa je oduvijek "zemlja sunca".

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB, GIRONA, BARCELONA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u 19:00 sati. Let posebnim zrakoplovom Croatia airlines OU za Gironu. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotelu. Noćenje

2.dan. BARCELONA

Doručak. Odlazak u obilazak najznačajnijih radova velikog arhitekta ANTONIJA GAUDIJA u pratnji vodiča: PARC GÜELL - dio UNESCO-ve svjetske baštine, SAGRADA FAMILIA - monumentalno i životno Gaudijevo djelo te jedna od najslavnijih svjetskih katedrala, CASA MILA/LA PEDRERA - jedna je najpoznatijih i najimpresivnijih stambenih zgrada u Barceloni koja gleda na ulicu Passeig de Gràcia. Radi se o jednom od ključnih djela Antonija Gaudíja. Zgrada je izgrađena između 1905. do 1910. godine, a u tom periodu je, zbog svoje nepravilne kamene fasade koji izgleda kao prirodna kamena litica, i dobila naziv “La Pedrera”, što na katalonskom znači “kamenolom”. CASA BATLLÓ - nekad sasvim obična kuća, dok ju Gaudí nije redizajnirao 1904. godine za porodice Josepa Batlló i Casanovasa. Nakon toga je još nekoliko puta obnavljana te 2005. godine uvrštena na UNESCO-v popis Svjetske baštine. Slobodno vrijeme. Razgled GOTIČKE ČETVRTI: GOTIČKA KATEDRALA SV. EULALIE, PLACA DEL REI, KATALONSKI PARLAMENT, PLACA REIAL, CRKVA SANTA MARIA DEL PI, MUZEJ PICASSO, ULICA RAMBLAS – Ta šarmantna ulica pruža se na 1,2 kilometra između PLAZA DE CATALUNYE i spomenika KRISTOFORU COLUMBU. Ponekad se koristi i naziv ‘Les Rambles’, pri čemu množina naglašava da se zapravo radi o nekoliko nanizanih ‘rambli’, odnosno više spojenih uličica. Fakultativni odlazak na FLAMENCO SHOW. Uživajte u društvu prekrasnih plesačica i plesača te tradicionalnom španjolskom piću sangriji. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan. BARCELONA, PROVANSA

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u posjet LA BOQUERIA – koja nije samo najpoznatija gradska tržnica Barcelone već je i kultno mjesto poznato u cijelom svijetu u kojem će uživati sva vaša osjetila. Na ovom mjestu se trgovalo stoljećima prije nego što je La Boqueria postala ono što je danas. Tržnica je sagrađena 1840. godine na mjestu nekadašnjeg samostana sv. Josipa. Kako su s vremenom trgovci počeli stvarati gužvu uz sve prometniju Ramblu, odlučeno je da im se sagradi veći prostor gdje će se nuditi autentični proizvodi i delikatese. Stoga je ovo punkt na kojemu se događa istinski život grada, koji Barceloni daje dušu i naglašava posebnu karizmu španjolske svakodnevice. Vožnja prema Provansi. Smještaj u hotel. Noćenje.

4.dan. AVIGNON

Doručak. Odlazak u AVIGNON. Glavni grad Provanse - jedna od najslikovitijih urbanih cjelina francuskog juga. Grad je tijekom 14. st. ograđen bedemima s kulama sustavom utvrda, koji se smatra najkompletnijim primjerom francuskog srednjovjekovnog fortifikacijskog graditeljstva. Razgled grada: PAPINSKA PALAČA. Godine 1309. papa Klement V. preselio je papinsko sjedište u Francusku kako bi pobjegao političkom metežu u Rimu te je tako Avignon sljedećih 68 godina bio vjersko, političko i kulturno sjedište kršćanstva, NOVA PALAČA u gotičkom stilu, kada je nastao sklop tornjeva i zidova koji se uzdiže 50 m iznad grada i dokaz su velike papinske moći u srednjem vijeku. MOST ST-BENEZET, poznati «avignonski most» iz 13.st. nekoć je imao 22 luka preko Rhone. Poplave su odnijele sve osim četiri luka. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan. NIMES, PONT DU GARD, ARLES

Doručak. Odlazak u NIMES i razgled grada: RIMSKI AMFITEATAR, RIMSKI HRAM MAISON CARRÉE, Jardin de la Fontaine, prekrasne kuće iz 16.st. i 17.st. u starom gradu. Dolazak na PONT DU GARD, pogled koji se ne propušta, najviši most koji su napravili Rimljani.Polazak prema ARLESU. Razgled romaničke katedrale iz 7. st., najočuvanije rimske arene u Francuskoj, kuća Van Gogha. Slobodno vrijeme. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan. AIX-EN-PROVENCE, RIJEKA, ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Dolazak u AIX-EN-PROVENCE u kojem se rodio slavni slikar Paul Cezanne. Razgled stare gradske jezgre ispunjene atmosferom minulih stoljeća: ULICA COURS MIRABEAU - KATEDRALA SV. SPASITELJA - TRG ALBERTAS - GRADSKA VIJEĆNICA. Nastavak vožnje prema Hrvatskoj. Dolazak u Rijeku / Zagreb u kasnim noćnim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, prijevoz zrakoplovom na liniji Zagreb - Girona, 2 noćenja s doručkom u hotelu 2 superior/3* u okolici Barcelone, 3 noćenja s doručkom u hotelu 2 superior/3* u Provansi, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, svi razgledi prema programu, stručno vodstvo i organizaciju putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju, obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 790 kn, putno osiguranje.

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 40 osoba. Obavezna doplata za boravišnu pristojbu: 0,50€ / 2€ po osobi i danu. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu. Informativne cijene ulaznica: Poble Espanyol:11€, Sagrada Familia: 15,50€, Casa Battló: 18€, Katedrala sv. Eulalije: 7€, Arles amfiteatar – 6,5€, Avignon papinska palača - 14€, Pint du Gard - 5€, Atelier Cezanne - 5€, Arena Arles -6 €

ODABERI I REZERVIRAJ

first minute 2.190kn
2.490 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 2*superior/3*

KONVERZIJA VALUTE

=