01/4811-370

Napredno pretraživanje

select
select

PROVANSA - 5 DANA

5 dana / 4 noćenja autobusom

PROVANSA - 5 DANA

5 dana / 4 noćenja autobusom

PROVANSA - 5 DANA

5 dana / 4 noćenja autobusom

PROVANSA - 5 DANA

5 dana / 4 noćenja autobusom

PROVANSA - 5 DANA

5 dana / 4 noćenja autobusom

PROVANSA - 5 DANA

5 dana / 4 noćenja autobusom

PROVANSA - 5 DANA

Beskrajna polja lavande i pejzaži okupani suncem...

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

Provansa - Beskrajna polja lavande i pejzaži okupani suncem...

Prva asocijacija na Provansu su nepregledna polja lavande, plodni vinogradi i maslinici, opojni mirisi začinskog i ljekovitog bilja i rustikalne kamene kuće, koje su uz beskrajni šarm stanovnika ove regije sačuvale svaku stranicu stoljećima ispisivane povijesti. Za pejzaže ove pokrajine koja je smještena na jugoistoku Francuske, između ušća Rone, južnih obronaka Alpa i Sredozemnog mora, kažu da budi i snove i čula. Nemojte se zato iznenaditi ako čudesna zlatasta svjetlost za kojom su pošli mnogi umjetnici poput Cezanna, Van Gogha ili Matissa i Vas impresionira, jer Provansa je oduvijek "zemlja sunca".

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB – KARLOVAC – RIJEKA – MONACO – MONTE CARLO – NICA

Polazak autobusa u 04:30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Polazak iz Karlovca s benzinske postaje Petrol (uz obaveznu prethodnu najavu). Polazak iz Rijeke (Vrata Jadrana) u 07:00 sati. Vožnja preko Slovenije, Italije uz povremena zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak na Azurnu obalu u popodnevnim satima. Razgled grada kneževine Monaco: MONACO VILLE, LA CONDAMINE, MONTE CARLO... Nastavak vožnje do Nice. Po dolasku u Nicu razgledavanje omiljenog ljetovališta Europljana i kulturnog središta AZURNE OBALE: ZGRADE IZ PERIODA BELLE ÉPOQUE KAO I PREKRASNI NEGRESCO HOTEL, PROMENADE DES ANGLAIS, EGZOTIČNA RUSKA KATEDRALA… Vožnja do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan. ST. PAUL DE VENCE – AIX-EN-PROVENCE

Doručak. Odlazak s Azurne obale. Izlet do mjesta ST. PAUL DE VENCE, jednom od najljepših sela, inspiraciji slikara i umjetnika. Šetnja uličicama ovog prekrasnog mjesta punog umjetničkih ateljea, radionica keramike i tipičnih trgovina. Nastavak vožnje prema Provansi. Dolazak u AIX-EN-PROVENCE u kojem se rodio slavni slikar Paul Cezanne. Razgled stare gradske jezgre ispunjene atmosferom minulih stoljeća: ULICA COURS MIRABEAU, KATEDRALA SV. SPASITELJA, TRG ALBERTAS, GRADSKA VIJEĆNICA,... Nastavak vožnje do hotela. Smještaj u hotel u Provansi. Noćenje.

3.dan. SALON DE PROVANCE – ARLES – NIMES – PONT DU GARD

Doručak. Odlazak u razgled SALON DE PROVANCE, grada Nostradamusa. Polazak prema ARLESU. Razgled romaničke katedrale iz 7. st., najočuvanije rimske arene u Francuskoj, kuća Van Gogha. Dolazak u NIMES i razgled grada: RIMSKI AMFITEATAR, RIMSKI HRAM MAISON CARRÉE, Jardin de la Fontaine, prekrasne kuće iz 16.st. i 17.st. u starom gradu. Dolazak na PONT DU GARD, pogled koji se ne propušta, najviši most koji su napravili Rimljani. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan. AVIGNON – CANNES

Doručak. Odlazak u AVIGNON. Glavni grad Provanse – jedna od najslikovitijih urbanih cjelina francuskog juga. Grad je tijekom 14. st. ograđen bedemima s kulama sustavom utvrda, koji se smatra najkompletnijim primjerom francuskog srednjovjekovnog fortifikacijskog graditeljstva. Razgled grada: PAPINSKA PALAČA. Godine 1309. papa Klement V. preselio je papinsko sjedište u Francusku kako bi pobjegao političkom metežu u Rimu te je tako Avignon sljedećih 68 godina bio vjersko, političko i kulturno sjedište kršćanstva, NOVA PALAČA u gotičkom stilu, kada je nastao sklop tornjeva i zidova koji se uzdiže 50 m iznad grada i dokaz su velike papinske moći u srednjem vijeku. MOST ST-BENEZET, poznati «avignonski most» iz 13.st. nekoć je imao 22 luka preko Rhone. Poplave su odnijele sve osim četiri luka. Odlazak iz Provanse. Dolazak u CANNES i razgled jednog od najglamuroznijih gradova na rivijeri: LA CROISETTE, BELLE EPOQUE HOTEL CARLTON…Vožnja prema hotelu. Smještaj u hotel. Noćenje.

5.dan. RIVIERA DEI FIORI – SANREMO – RIJEKA – KARLOVAC – ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela.Vožnja po RIVIERI DEI FIORI i panoramsko razgledavanje. Dolazak u SANREMO – centar mondenog života, poznat po festivalu talijanske canzone. Šetnja i razgledavanje grada. Vožnja prema Hrvatskoj uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Rijeku u večernjim satima. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 2 noćenje s doručkom u hotelu 2*superior/3* na Azurnoj obali, 2 noćenja s doručkom u hotelu s 2*superior/3* u Provansi, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Cijena ulaznica za pojedine objekte i lokalitete, nadoplata za jednokrevetnu sobu (ako putuje samo jedna osoba) 950kn, putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja.

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 40 osoba. Obavezna doplata za boravišnu pristojbu u hotelu: 1,50€ po osobi po noći. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju pristojbu. Informativne cijene ulaznica: Arles amfiteatar – 6,5€, Avignon papinska palača - 14€, Pont du Gard - 5€, Atelier Cezanne - 5€, Opatija Senaque – 7,5€,Arena Arles -6 €. OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA ALGA TRAVEL AGENCY

ODABERI I REZERVIRAJ

first minute 2.190kn
2.390 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 2*superior/3*

KONVERZIJA VALUTE

=