01/2112-333

Napredno pretraživanje

select
select

PRAG - BEČ - BRATISLAVA 6 DANA AUTOBUSOM

6 dana autobusom

PRAG - BEČ - BRATISLAVA 6 DANA AUTOBUSOM

6 dana autobusom

PRAG - BEČ - BRATISLAVA 6 DANA AUTOBUSOM

6 dana autobusom

PRAG - BEČ - BRATISLAVA 6 DANA AUTOBUSOM

6 dana autobusom

PRAG - BEČ - BRATISLAVA 6 DANA AUTOBUSOM

ZLATNI GRAD NA VLTAVI

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

Prag - ZLATNI GRAD NA VLTAVI

 je glavni i najveći grad Češke Republike s 1.200.000 stanovnika. Smatra se jednim od najljepših gradova svijeta, a često ga nazivaju i Zlatni grad, Kruna svijeta, te Grad iz bajke. Jedinstven karakter grada je također dijelom posljedica njegove prirodne sredine budući da je smješten na 9 brežuljaka između kojih teče rijeka Vltava.

Prag ima dobro očuvanu srednjovjekovnu gradsku jezgru: Hradčani i Malá Strana na lijevoj obali te Staré Město i Nové Město na desnoj obali Vltave. U kompleksu Hradčani nalazi se Pražsky hrad koji je ujedno i najveći drevni dvorac na svijetu.

Od 1992. Stari dio Praga uvršten je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Prag je 2000. bio jedna od europskih prijestolnica kulture. Jedna od najpoznatijih građevina je zasigurno i Týnský chrám koji sa svojim prepoznatljivim tornjevima dominira gradom. Ponos Praga su i brojni mostovi preko Vltave, od kojih je najpoznatiji Karlov most koji je ime dobio po kralju Karlu IV. Jedna od najposjećenijih gradskih ulica je Zlatna ulička poznata po brojnim šarenim kućicama i književniku Franzu Kafki.

Prag također svojim posjetiteljima nudi dobru zabavu budući da obiluje brojnim pivnicama i klubovima s vrlo pristupačnim cijenama gdje svatko može pronaći nešto za sebe.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. HRVATSKA, BEČ, PRAG

Polazak autobusa u ranim jutarnjim satima s dogovorenog mjesta. Vožnja kroz Austriju prema Beču. Po dolasku u Beč odlazak u razgled grada u pratnji vodiča: HOFBURG, STEPHANSPLATZ, KATEDRALA, KÄRTNER STRASSE, PARLAMENT, OPERA HAUS, RATHAUS, SCHÖNNBRUN. Nastavak vožnje do Praga. Dolazak u Prag u večernjim satima. Smještaj u hotel. Večera. Organizirani odlazak u disco. Noćenje.

2.dan. PRAG

Doručak. Odlazak u razgled Praga, jednog od najljepših gradova srednje Europe: STRAHOVSKI SAMOSTAN, LORETO, HRADČANY, KATEDRALA SV. VIDA, BAZILIKA SV. JURJA, KAFKINA KUĆA, ZLATNA ULIČKA, KULA DALIBORKA, KRALJEVSKI LJETNIKOVAC BELVEDERE, PALAČA LOBKOVICZ, MALA STRANA, PALAČA WALLENSTEIN, CRKVA SV. NIKOLE,KARLOV MOST: SREDNJOVJEKOVNI MOST DUG PREKO 500M, STATUA SV. IVANA NEPOMUKOG… Slobodno vrijeme do večere. Večera. Organizirani odlazak u disco. Noćenje.

3.dan. PRAG

Doručak. Nastavak razgledavanja grada u pratnji vodiča: STARO MJESTO, TORANJ SA SATOM, SPOMENIK JANU HUSU, TINSKI HRAM, STAROGRADSKA VJEĆNICA, ŽIDOVSKA ČETVRT JOZEFOV, STARO-NOVA SINAGOGA, STARO ŽIDOVSKO GROBLJE, ŠPANJOLSKA SINAGOGA, OBECNI DUM, NAMESTI REPUBLIKI, PRAŠNA BRANA, RUDOLFINUM, NA PŘÍKOPĚ,... Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak razgleda grada: VACLAVSKE NAMESTI, SPOMENIK SV. VACLAVA NA KONJU, NARODNI MUZEJ, OPERA, NARODNO KAZALIŠTE… Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u Pragu. Povratak u hotel. Večera. Organizirani odlazak u disco. Noćenje.

4.dan. PRAG, KARLŠTEJN, PETRIN

Doručak. Vožnja do KARLŠTEJNA, gradića u kojem se nalazi istoimeni gotički dvorac, najpoznatiji i najljepši dvorac u Češkoj kojeg je sagradio Karlo IV. Popodne odlazak na praško brdo Petřín otkud se s vidikovca (tzv. ajfelovka) pruža prekrasan pogled na grad, njegov istočni dio. Na Petřín i sami Pražani vole hodočastiti u slobodno vrijeme, a osim malenog tornja s kojeg se pruža pogled na grad gore se nalaze i krasni ružičnjaci, maleni labirint i dvorana ogledala, malena drvena crkvica sv. Mihovila. Povratak u hotel. Večera. Organizirani odlazak u disco. Noćenje.

5.dan. PRAG

Doručak. Odlazak na VIŠEGRAD smješten na stijeni iznad Vltave, izgrađen u desetom stoljeću. U sklopu dvorca se nalazi i bazilika svetog Petra i Pavla, kao i Vyšehrad groblje, koje sadrži ostatke mnogih poznatih ljudi iz Češke povijesti, među ostalima Antonín Dvořák, Bedřich Smetana i Karel Čapek... Nezaboravna vožnja brodm po Vltavi s ručkom. Povratak u hotel. Večera. Organizirani odlazak u disco. Noćenje.

6.dan. PRAG, BRATISLAVA, HRVATSKA

Doručak. Odlazak iz Praga. Vožnja prema glavnom gradu Slovačke - Bratislavi. Razgled Bratislave u pratnji vodiča: TRG SLOBODE, NAPOLEONOVA OSMATRAČNICA, DVORAC, VRATA SV. MICHAELA, KATEDRALA SV. MARTINA, GLAVNI TRG, VJEĆNICA, PALAČA PRIMACIAL, HVIEZDOSLAVNI TRG... Vožnja prema Hrvatskoj uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak na mjesto polaska u kasnim večernjim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, AUTOBUSI LICENCIRANI ZA PRIJEVOZ UČENIKA, 5 polupansiona u hotelu 3* u Pragu sa smještajem u višekrevetnim sobama, razgled Beča, Praga i Bratislave uz stručno vodstvo, ulaznice za disco za sve dane boravka u Pragu, vožnja brodom po Vltavi s ručkom ( ručak švedski stol), ulaznicu i rezervaciju za dvorac Karlštejn, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja, pedagoška pratnja, paket putnog osiguranja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi 45 učenika. OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA ALGA TRAVEL AGENCY

ODABERI I REZERVIRAJ

redovna cijena 0kn

CIJENA NA UPIT

KONVERZIJA VALUTE

=