01/4811-370

Napredno pretraživanje

select
select

NORMANDIJA I BRETANJA - 5 dana avionom

5 dana / 4 noćenja avionom

NORMANDIJA I BRETANJA - 5 dana avionom

5 dana / 4 noćenja avionom

NORMANDIJA I BRETANJA - 5 dana avionom

5 dana / 4 noćenja avionom

NORMANDIJA I BRETANJA - 5 dana avionom

5 dana / 4 noćenja avionom

NORMANDIJA I BRETANJA - 5 dana avionom

5 dana / 4 noćenja avionom

NORMANDIJA I BRETANJA - 5 dana avionom

5 dana / 4 noćenja avionom

NORMANDIJA I BRETANJA - 5 dana avionom

NEOTKRIVENI BISERI ZAPADNE EUROPE

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

NORMANDIJA - BRETANJA - NEOTKRIVENI BISERI ZAPADNE EUROPE

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB – PARIZ – ETRETAT – LE HAVRE

Sastanak putnika u Zračnoj luci u Zagrebu 90 min. prije polijetanja. Let zrakoplovom Croatia Airlines na liniji OU 470 za Pariz u 9.00 sati, s dolaskom u 11.05 sati. Nakon slijetanja, slijedi vožnja do slikovitog mjesta Étretat, smještenog na strmim liticama normandijske obale, koji je inspirirao slikare Courbet, Boudin i Moneta, kao i pisce: Guy de Maupassanta, Gustava Flauberta, Georgea Simenona. Pogled na novoizgrađeni Normandijski most, nastavak vožnje do grada Le Havre, na desnoj obali ušća rijeke Seine u La Manche. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan. LE HAVRE – HONFLEUR – MONT SAINT-MICHEL – SAINT – MALO

Doručak. Vožnja do gradića Honfleur koji je bio inspiracija mnogim slikarima impresionistima. Šetnja centrom gdje se nalazi najveća drvena crkva u Francuskoj - Sv. Katarina i slikovite raznobojne kuće oko stare gradske luke. Nastavak vožnje „Cvjetnom obalom” - Côte Fleurie, s poznatim mondenim odmaralištima Trouville-sur Mer i Deauville. Nastavak vožnje do jedinstvenog i prekrasnog gradića-samostana Mont Saint-Michel - „otočića na stijeni“, na hridi između kopna i oceana, koji je zahvaljujući svom položaju izdržao mnoge opsade. Mont Saint-Michel je najposjećenije spomeničko mjesto u Francuskoj pod UNESCO zaštitom. Šetnja do zidina povijesnog dijela te stepenicama do crkve i samostana na brdu. S mnogobrojnih terasa pruža se veličanstven pogled na zaljev. Vožnja do piratskog grada” Saint-Malo. Smještaj u hotel. Noćenje.

3.dan. SAINT-MALO – DINAN – RENNES

Doručak. Razgled grada kojeg zovu „granitna tvrđava“, opasanog kamenim zidinama s kojih se pruža veličanstven pogled na plaže i otočiće Bretanje, šetnja do nekadašnje katedrale Sv. Vinka iz XII. st., šetnja starim zavojitim uličicama do utvrda koje je maršal Vauban izgradio kako bi grad zaštitio od engleske i nizozemske flote u XVII. st., a tijekom oseke može se posjetiti grob slavnog pisca Chateaubrianda na otočiću Grand Bé. Slobodno vrijeme za šetnju uskim kamenim ulicama s luksuznim buticima i restoranima poznatim po morskim specijalitetima. Poslijepodne, vožnja do tipično bretonskog utvrđenog grada Dinan sa zidinama iz 13. st., strmim uličicama i zamkom vojvotkinje Ane od Bretanje. Nastavak do grada Rennes, povijesnog glavnog grada Bretanje. Smještaj u hotel. Večernja šetnja slikovitim centrom: zgrada Parlamenta, palača Saint-Georges. Noćenje.

4.dan. RENNES – BAYEUX – CAEN – ROUEN

Doručak. Vožnja do gradića Bayeux , gdje se u muzeju nalazi najdulja tapiserija na svijetu iz XII. st., koja u slikama svjedoči o Viljemovoj invaziji na Englesku 1066. godine. Kratka šetnja centrom s romaničko-gotičkom katedralom. Nastavak vožnje do legendarne normandijske plaže Omaha Beach gdje su se u 2. svjetskom ratu na „dan D” iskrcavali saveznički vojnici, tu se nalazi američko groblje Saint Laurent s 9.386 bijelih mramornih križeva na 70 hektara zelene površine. Slijedi kraći obilazak Caena, najvećeg grada Normandije poznatog po svojim povijesnim zgradama izgrađenima još za vrijeme Vilima I. Osvajača (ujedno i utemeljitelja grada), koje su uspješno očuvane unatoč velikim razaranjima za vrijeme Drugog svjetskog rata. Glavna je gradska atrakcija dvorac Château de Caen iz 11. st., koji je i jedna od najvećih srednjovjekovnih utvrda u zapadnom dijelu Europe. Uz njega, najpoznatija je gradska znamenitost opatija St. Etienne. Nastavak do Rouena, „grada sa sto zvonika“, rodnog mjesta Gustava Flauberta: katedrala, Palača pravde - nekadašnje sjedište prvog normandijskog parlamenta, trg Vieux Marché na kojem je Ivana Orleanska spaljena na lomači, astronomski sat Gros Horloge. Smještaj u hotel. Noćenje.

5.dan. ROUEN – GIVERNY – PARIZ – ZAGREB

Doručak. Vožnja do obližnjeg Givernyja, posjet kući i čudesnim vrtovima slavnog slikara Claudea Moneta (ulaznica uključena u cijenu), građenih prema njegovim zamislima u razdoblju od 1883. do 1926. godine. Maštovita igra svjetla, vode i cvijeća inspiracija je serije slika „Les Nymphées“ (lopoči), a nadahnuti opisi lopoča na vodi, grmova rascvalog gloga i stabala jabuke u cvatu pisac Marcel Proust pretočio je u svoje čuveno djelo „U potrazi za izgubljenim vremenom“.. U nastavku vožnja do Zračne luke Pariz, prijava na let za Zagreb na liniji OU 471 (Croatia Airlines). Polijetanje zrakoplova u 18.30 sati, s predviđenim dolaskom u Zagreb u 20.20 sati.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz zrakoplovom Croatia Airlines na relaciji Zagreb – Pariz – Zagreb u ekonomskoj klasi, 4 noćenja s doručkom u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama na području gradova Le Havre, Saint-Malo, Rennes i Rouen, prijevoz autobusom visoke turističke klase tijekom ture, transfere od/do zračne luke Pariz Charles-de-Gaulle (CDG), ulaznicu za Giverny („Fondacija Monet“), razglede prema programu, voditelja putovanja cijelo vrijeme ture, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Doplatu za jednokrevetnu sobu 1.400 kn, obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 1.190 kn, doplata za priključni let iz Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra: 380 kn (na upit), ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, fakultativne sadržaje, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi.

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 20 osoba. *First Minute popust 200 kn za rezervacije do 45 dana prije datuma polaska ili popunjena kapaciteta po FM cijeni. Informativne cijene ulaznica (plaćanje na licu mjesta): Opatija Mont Saint-Michel 10 EUR, Muzej Bayeux 9,50 EUR. Popusti: 10% popusta za djecu od 2 do 12 god. na pomoćnom ležaju. NAPOMENE: Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u Francuskoj te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Državljanima Republike Hrvatske za ulazak u Francusku dovoljna je važeća putovnica ili osobna iskaznica. Neispravni putni dokumenti koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora putovanja. Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA TA PALMA

ODABERI I REZERVIRAJ

first minute 5.490kn
5.690 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 3*

KONVERZIJA VALUTE

=