01/2112-333

Napredno pretraživanje

select
select

KRAKOW - PRAG - BUDIMPEŠTA 7 DANA AUTOBUSOM

7 dana autobusom

KRAKOW - PRAG - BUDIMPEŠTA 7 DANA AUTOBUSOM

7 dana autobusom

KRAKOW - PRAG - BUDIMPEŠTA 7 DANA AUTOBUSOM

7 dana autobusom

KRAKOW - PRAG - BUDIMPEŠTA 7 DANA AUTOBUSOM

7 dana autobusom

KRAKOW - PRAG - BUDIMPEŠTA 7 DANA AUTOBUSOM

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

Prag -

 je glavni i najveći grad Češke Republike s 1.200.000 stanovnika. Smatra se jednim od najljepših gradova svijeta, a često ga nazivaju i Zlatni grad, Kruna svijeta, te Grad iz bajke. Jedinstven karakter grada je također dijelom posljedica njegove prirodne sredine budući da je smješten na 9 brežuljaka između kojih teče rijeka Vltava.

Prag ima dobro očuvanu srednjovjekovnu gradsku jezgru: Hradčani i Malá Strana na lijevoj obali te Staré Město i Nové Město na desnoj obali Vltave. U kompleksu Hradčani nalazi se Pražsky hrad koji je ujedno i najveći drevni dvorac na svijetu.

Od 1992. Stari dio Praga uvršten je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi. Prag je 2000. bio jedna od europskih prijestolnica kulture. Jedna od najpoznatijih građevina je zasigurno i Týnský chrám koji sa svojim prepoznatljivim tornjevima dominira gradom. Ponos Praga su i brojni mostovi preko Vltave, od kojih je najpoznatiji Karlov most koji je ime dobio po kralju Karlu IV. Jedna od najposjećenijih gradskih ulica je Zlatna ulička poznata po brojnim šarenim kućicama i književniku Franzu Kafki.

Prag također svojim posjetiteljima nudi dobru zabavu budući da obiluje brojnim pivnicama i klubovima s vrlo pristupačnim cijenama gdje svatko može pronaći nešto za sebe.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. HRVATSKA, WADOWICE, AUSCHWITZ, KRAKOW

Polazak autobusa u ranim jutarnjim satima s dogovorenog mjesta. Vožnja prema Krakowu uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u WADOWICE, rodno mjesto IVANA PAVLA II. Središnji trg koji nosi njegovo ime, rodna kuća uz crkvu i muzej snažno podsjećaju i oživljuju sjećanja na njegov život. Nakon Wadowica odlazimo u AUSCHWITZ u razgledavanje spomen muzeja koncentracijskog logora uz stručno vodstvo. Nastavak puta prema Krakowu. Dolazak u Krakow u večernjim satima. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

2.dan. KRAKOW

Doručak. Odlazak u razgled grada u pratnji vodiča: TVRĐAVA BARBAKAN, CRKVA SV. FLORIANA NA TRGU MATEJKI, FLORIANSKA ULICA, GLAVNI TRG (Rynek Główny) - NAJVEĆI TRG SREDNJEVJEKOVNE EUROPE KOJIM DOMINIRAJU DVA TORNJA GOTIČKE KATEDRALE SV. MARIJE S NAJVEĆIM GOTIČKIM OLTAROM U EUROPI, JAGELONSKO SVEUČILIŠTE S GLAVNOM ZGRADOM COLLEGIUM MAIUS, BRDO WAWEL S RENESANSNOM KRALJEVSKOM PALAČOM... Slobodno vrijeme do večere. Večera. Zabava. Noćenje.

3.dan. KRAKOW, WIELICZKA, PRAG

Doručak. Odlazak iz Krakowa. Dolazak u WIELICZKU - SREDNJOVJEKOVNI RUDNIK I MUZEJ SOLI u čijim se gornjim dijelovima nalazi muzej s dvoranama koje su posvećene događajima i ličnostima iz poljske povijesti, umjetnine napravljene od soli, podzemna katedrala… Vožnja prema Pragu. Smještaj u hotel. Kraći odmor. Večera. Organizirani odlazak u disco. Noćenje.

4.dan. PRAG

Doručak. Odlazak u razgledavanje Praga, jednog od najljepših gradova srednje Europe: STRAHOVSKI SAMOSTAN, LORETO, HRADČANY, KATEDRALA SV. VIDA, BAZILIKA SV. JURJA, KAFKINA KUĆA, ZLATNA ULIČKA, KULA DALIBORKA, KRALJEVSKI LJETNIKOVAC BELVEDERE, PALAČA LOBKOVICZ, MALA STRANA, PALAČA WALLENSTEIN, CRKVA SV. NIKOLE, KARLOV MOST: SREDNJOVJEKOVNI MOST DUG PREKO 500m, STATUA SV. IVANA NEPOMUKOG... Slobodno vrijeme za ručak. Nezaboravna vožnja brodom po Vltavi. Slobodno vrijeme do večere. Večera. Organizirani odlazak u disco. Noćenje.

5.dan. PRAG, KUTNA HORA

Doručak. Vožnja do Kutne Hore – gradić pod zaštitom UNESCO-a poznatog po najvećim rudnicima srebra u Češkoj. RAZGLED GOTIČKE CRKVE SV. BARBARE, Sv. Barbara je zaštitnica rudara, izgradili su je bogati vlasnici rudnika Kutne Hore u kasnom 14. stoljeću, u pokušaju stjecanja religijske samostalnosti odcjepljenjem od cistercijanskog samostana i pokušaju nadmetanja s raskošnošću praške Katedrale sv. Vida, KAMENITA FONTANA, MUZEJ SREBRA… Posjet nekadašnjim rudnicima srebra gdje ćete se upoznati s tradicijom kovanja novca. Posjet Kosturnici u Sedlecu. Povratak u Prag. Slobodno vrijeme do večere. Večera. Organizirani odlazak u disco. Noćenje.

6.dan. PRAG

Doručak. Nastavak razgleda Praga u pratnji vodiča: VACLAVSKE NAMESTI, SPOMENIK SV. VACLAVA NA KONJU, PRAŠNA BRANA,SVEUČILIŠTE, STAROMETSKE NAMESTI, STAROGRADSKA VIJEĆNICA S APOSTOLSKIM SATOM, SPOMENIK JANA HUSA, ĆIDOVSKA ČETVRT...Odlazak na VIŠEGRAD smješten na stijeni iznad Vltave, izgrađen u desetom stoljeću. U sklopu dvorca se nalazi i bazilika svetog Petra i Pavla, kao i Vyšehrad groblje, koje sadrži ostatke mnogih poznatih ljudi iz Češke povijesti, među ostalima Antonín Dvořák, Bedřich Smetana i Karel Čapek... Slobodno vrijeme do večere. Večera. Organizirani odlazak u disco. Noćenje.

7.dan. PRAG, BUDIMPEŠTA, HRVATSKA

Doručak. Odlazak iz Praga. Vožnja prema Budimpešti. Po dolasku u Budimpeštu odlazak u razgled grada u pratnji vodiča: CITADELA NA BRDU GELLERT, LANČANI MOST, RIBARSKI BASTION, CRKVA MATIJAŠA KORVINA, KRALJEVSKI DVOR NA BUDIM, TRG HEROJA, KATEDRALA SV. STJEPANA, ZGRADA PARLAMENTA, ZGRADA OPERE, STADION FERENCZA PUSKASA... Šetnja Vaci ulicom- jednoj od najpoznatijih ulica u Budimpešti, a ishodište joj je na trgu Vörösmarty. Kao što Beč ima svoj Sacher, tako i Budimpešta ima slastičarnicu GERBEAUD u kojoj možete probati i vjerojatno najpoznatiju mađarsku slasticu, Doboš tortu. Slobodno vrijeme do polaska. Nastavak puta prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak na mjesto polaska u kasnim noćnim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, AUTOBUSI LICENCIRANI ZA PRIJEVOZ UČENIKA, 2 polupansiona u hotelu 3* u Krakowu sa smještajem u višekrevetnim sobama, 4 polupansiona u hotelu 3* u Pragu sa smještajem u višekrevetnim sobama, posjet i razgled Wadowica, ulaznicu i rezervaciju za Muzej i rodnu kuću Pape Ivana Pavla II, rezervaciju za Auschwitz i razgled uz stručno vodstvo vodiča, rezervaciju i ulaznicu za rudnik soli Wieliczka uz stručno lokalno vodsvto, ulaznicu za Kosturnicu u Sedlecu, razgled Krakowa, Praga i Budimpešte uz stručno, vožnja brodom po Vltavi, ulaznice za disco za sve dane boravka u Pragu, prijevoz autobusom od hotela do disca i natrag za sve dane, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja, pedagoška pratnja, paket putnog osiguranja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi 45 učenika. OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA ALGA TRAVEL AGENCY

ODABERI I REZERVIRAJ

redovna cijena 0kn

CIJENA NA UPIT

KONVERZIJA VALUTE

=