01/2112-333

Napredno pretraživanje

select
select

ISTANBUL NOVA GODINA 2022. - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL NOVA GODINA 2022. - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL NOVA GODINA 2022. - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL NOVA GODINA 2022. - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL NOVA GODINA 2022. - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL NOVA GODINA 2022. - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL NOVA GODINA 2022. - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL NOVA GODINA 2022. - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL NOVA GODINA 2022. - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL NOVA GODINA 2022. - 5 DANA AVIONOM

GRAD NA DVA KONTINENTA

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

Istanbul - GRAD NA DVA KONTINENTA

ISTANBUL - ČUDESNA METROPOLA STARIH CIVILIZACIJA, JEDINI GRAD NA SVIJETU NA DVA KONTINENTA, STAR DVA I POL TISUĆLJEĆA, IZMEĐU CRNOG I MRAMORNOG MORA, NEKADAŠNJI BIZANT, KONSTANTINOPOL, CARIGRAD

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu u 8.35 sati na liniji TK1054 (Turkish Airlines). Dolazak u Istanbul predviđen je u 12.50 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela Palazzo Donizetti 4* Superior koji se nalazi u novom centru Istanbula (zona Pera - Taksim), središtu društvenog i noćnog života grada. Prijava i smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s pratiteljem putovanja pješice do središnjeg trga Taksim, zatim Istiklala, glavne trgovačko-pješačke ulice u samom centru Istanbula s mnoštvom kafića, restorana i trgovina te naposljetku do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Noćenje u hotelu.

2.dan. ISTANBUL – (fakultativno: VEČERA UZ SHOW PROGRAM U RESTORANU SULTANA'S 1001 NOĆ)

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu i posjet Aja Sofiji toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća, zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica uz doplatu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Fakultativno mogućnost odlaska na večeru uz show program u restoranu Sultana's 1001 noć (transfer uključen). Noćenje.

3.dan. ISTANBUL – (fakultativno: KRSTARENJE BOSPOROM)

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija u kojoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II te na koncu i samog arhitekta Sinana. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula. Predlažemo fakultativni izlet; poludnevno Krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca Bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon plovidbe, slijedi ručak koji je uključen u cijenu izleta. Odlazak do egipatskog bazara koji još zovu i bazar začina. Poslijepodne slobodno za vlastite programe i pripreme za najluđu noć u godini! Navečer se možete pridružiti stanovnicima Istanbula u dočeku Nove 2022. godine na gradskim ulicama i trgovima. Noćenje.

4.dan. ISTANBUL - (fakultativno: AZIJSKA STRANA GRADA, DOLMABAHČE PALAČA I VIDIKOVAC PIERRE LOTI / PLES DERVIŠA)

Doručak. Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju gradom ili odlazak na fakultativni izlet na azijsku stranu Istanbula. Odlazak autobusom preko jednog od čuvenih istanbulskih mostova koji povezuju Europu i Aziju. Panoramska vožnja i pauza za fotografiranje te povratak na europsku stranu Istanbula i posjet veličanstvenoj Dolmabahče palači, posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. stoljeća sagrađenoj po uzoru na francuski dvorac Versailles.. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Zatim slijedi odlazak do mjesta Eyup gdje se uspinjačom vozimo do vidikovca Pierre Loti. Pauza za kavu i uživanje u prekrasnom pogledu na Istanbul te potom povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti. U večernjim satima, mogućnost fakultativnog odlaska u kulturni centar Hodjapasha koji se nalazi u starom djelu Istanbula na autohtoni Ples Derviša koji će scenskim nastupom predstaviti preko 700 godina staru tursku tradiciju. Uz ritmičnu i harmoničnu orijentalnu glazbu tipičnih turskih instrumenata, derviši vrtnjom i plesom izvode tradicionalni duhovni Sema ritual. Noćenje.

5.dan. ISTANBUL – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno vrijeme do organiziranog transfera autobusom do zračne luke Istanbul. Predlažemo da vrijeme prije povratka kući iskoristite u četvrti Ortaköy, jednoj od najpopularnijih i najživljih gradskih četvrti smještenoj tik uz Bospor, točnije ispod prvog Bosporskog mosta. Tu se nalazi mnoštvo kafića, barova, restorana, trgovina, suvenirnica… Istoimena džamija je jedna od najpoznatijih simbola četvrti. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 19.10 sati na liniji TK1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19.20 sati.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb – Istanbul – Zagreb, 1 komad prtljage koja se prijavljuje po osobi (kofer do 23 kg) + 1 komad ručne prtljage (do 8 kg), 4 noćenja s doručkom u hotelu Palazzo Donizetti 4* Superior ili sličnom, transfere i razglede prema programu, uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, jamčevinu i trošak organizacije te pripreme putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Pristojbe zračnih luka 1.090 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 1.650 kn, fakultativne sadržaje i ulaznice, napojnice za lokalnog vodiča i vozača, putno zdravstveno osiguranje (obavezno za ulazak u Republiku Tursku). Fakultativni izleti: - Krstarenje Bosporom 420 kn (cijena uključuje transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnju brodom i ručak), - Večera uz show u Restoranu Sultana's 1001 noć: 390 kn (cijena uključuje transfer, show program, večeru i piće: 2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka), - Izlet na azijsku stranu Istanbula i Dolmabahče palaču 390 kn (cijena uključuje transfer, lokalnog vodiča, ulaznicu za Dolmabahče palaču i uspinjaču), - Ples Derviša 220 kn (cijena uključuje show u kulturnom centru Hodjapasha), - Ulaznica za palaču Topkapi s uključenom posjetom Haremu: 290 kn.

NAPOMENA

*First Minute popust 200 kn za rezervacije do 30 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni. Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 20 osoba. Obavezne doplate po osobi: Obvezna doplata za pristojbe zračnih luka: 1.090 kn. Napomena za izlete: Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika. Rezervacije za sve fakultativne sadržaje potrebno je napraviti prilikom rezervacije putovanja. OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA TA PALMA

ODABERI I REZERVIRAJ

first minute 3.690kn
3.890 kn REDOVNA CIJENA:

KONVERZIJA VALUTE

=