01/4811-370

Napredno pretraživanje

select
select

ISTANBUL DELUXE - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL DELUXE - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL DELUXE - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL DELUXE - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL DELUXE - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL DELUXE - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL DELUXE - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL DELUXE - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL DELUXE - 5 DANA AVIONOM

5 dana / 4 noćenja avionom

ISTANBUL DELUXE - 5 DANA AVIONOM

ČUDESNA METROPOLA STARIH CIVILIZACIJA

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

Istanbul - ČUDESNA METROPOLA STARIH CIVILIZACIJA

ISTANBUL - ČUDESNA METROPOLA STARIH CIVILIZACIJA, JEDINI GRAD NA SVIJETU NA DVA KONTINENTA, STAR DVA I POL TISUĆLJEĆA, IZMEĐU CRNOG I MRAMORNOG MORA, NEKADAŠNJI BIZANT, KONSTANTINOPOL, CARIGRAD

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB – ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Istanbulu na liniji TK1054 (Turkish Airlines) u 9.10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13.15 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela Istanbul Marriott Hotel Sisli 5* ili sl. te smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do središnjeg trga Taksim, zatim Istiklala, glavne trgovačko-pješačke ulice u samom centru Istanbula s mnoštvom kafića, restorana i trgovina te naposljetku do četvrti Beyoğlu, poznatoj po srednjovjekovnoj kuli Galata iz 14. st., koja je nekada služila za praćenje brodova i kao zatvor, a danas je vidikovac s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na grad. Noćenje u hotelu.

2.dan. ISTANBUL (fakultativno: VEČERA UZ SHOW PROGRAM U RESTORANU SULTANA'S 1001 NOĆ)

Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča i voditelja putovanja. Razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa šest minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu i posjet Aja Sofiji toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća. Ona je odnedavno opet džamija, a ulaz je besplatan. Zatim posjet Topkapi palači – bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Slijedi posjet bazilici Cisterna (ulaznica nije uključena u cijenu), poznatoj i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje još uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Fakultativno mogućnost odlaska na večeru uz show program u restoranu Sultana's 1001 noć (transfer uključen). Noćenje.

3.dan. ISTANBUL - (fakultativno: KRSTARENJE BOSPOROM; PLES DERVIŠA)

Doručak. Odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom do džamije Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Sulejmanija je jedna od najljepših istanbulskih džamija u kojoj se nalazi mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog, koji ju je i dao sagraditi u 16. stoljeću, kao i njegove žene sultanije Haseki Hurem, zatim sultana Ahmeta II te na koncu i samog arhitekta Sinana. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula. Predlažemo fakultativni izlet; poludnevno Krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave, romantična mjestašca Bosporskog prolaza i brojne lokacije na kojima su snimane poznate turske serije. Nakon plovidbe, slijedi ručak koji je uključen u cijenu izleta. Odlazak do egipatskog bazara koji još zovu i bazar začina. U večernjim satima, mogućnost fakultativnog odlaska u kulturni centar Hodjapasha koji se nalazi u starom djelu Istanbula na autohtoni Ples Derviša koji će scenskim nastupom predstaviti preko 700 godina staru tursku tradiciju. Uz ritmičnu i harmoničnu orijentalnu glazbu tipičnih turskih instrumenata, derviši vrtnjom i plesom izvode tradicionalni duhovni Sema ritual. Noćenje.

4.dan. ISTANBUL (fakultativno: AZIJSKA STRANA GRADA, DOLMABAHČE PALAČA I VIDIKOVAC PIERRE LOTI)

Doručak. Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju gradom ili odlazak na fakultativni izlet na azijsku stranu Istanbula. Odlazak autobusom preko jednog od čuvenih istanbulskih mostova koji povezuju Europu i Aziju. Panoramska vožnja i pauza za fotografiranje te povratak na europsku stranu Istanbula i posjet veličanstvenoj Dolmabahče palači, posljednjoj rezidenciji turskih sultana iz 19. stoljeća sagrađenoj po uzoru na francuski dvorac Versailles.. Razgled ove impozantne građevine izgrađene u baroknom stilu koja će vas svakako impresionirati svojom pričom o novijoj turskoj povijesti. Zatim slijedi odlazak do mjesta Eyup gdje se uspinjačom vozimo do vidikovca Pierre Loti. Pauza za kavu i uživanje u prekrasnom pogledu na Istanbul te potom povratak u hotel. Slobodno vrijeme za vlastite programe i aktivnosti. Noćenje.

5.dan. ISTANBUL – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i slobodno vrijeme do organiziranog transfera autobusom do zračne luke Istanbul. Predlažemo da vrijeme prije povratka kući iskoristite za posjet živopisnoj Egipatskoj tržnici začina nevjerojatnih mirisa, boja i okusa. U poslijepodnevnim satima prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 18.10 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19.20 sati.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Zagreb – Istanbul – Zagreb, 4 noćenja s doručkom u hotelu Istanbul Marriott Hotel Sisli 5* ili sličnom, transfere i razglede prema programu, uslugu voditelja putovanja na hrvatskom jeziku, lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku, jamčevinu i trošak organizacije te pripreme putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Pristojbe zračnih luka 1.090 kn, nadoplata za jednokrevetnu sobu 1.590 kn, fakultativne sadržaje i ulaznice, napojnice za lokalnog vodiča i vozača, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja. Krstarenje Bosporom 420 kn (cijena uključuje transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnju brodom i ručak), Večera uz show u Restoranu Sultana's 1001 noć 390 kn (cijena uključuje transfer, show program, večeru i piće: 2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka), Izlet na azijsku stranu Istanbula i Dolmabahče palaču 390 kn (cijena uključuje transfer, lokalnog vodiča, ulaznicu za Dolmabahče palaču i uspinjaču), Ples Derviša 160 kn (cijena uključuje show u kulturnom centru Hodjapasha). Ulaznice za Topkapi palaču i baziliku Cisterna: 20 EUR (plaćanje voditelju putovanja na licu mjesta). Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete: 15 putnika. Rezervacije za sve fakultativne sadržaje potrebno je napraviti prilikom rezervacije putovanja.

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 20 osoba. *FM popust 200 kn vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenosti mjesta po FM cijeni. Zrakoplovni prijevoznici, uslijed određenih okolnosti, zadržavaju pravo promjene rasporeda leta što uključuje mijenjanje vremena polijetanja i slijetanja, kao i otkazivanja letova bez prethodne obavijesti. Konačne i finalne satnice letova će biti poslane u završnim obavijestima koje šaljemo do 5 do 7 dana prije putovanja. Popusti: 200 kn popusta za jedno dijete do 12 godina u pratnji dvije odrasle osobe (u trokrevetnoj sobi). VIZA: Od 2.3.2020. viza za državljane Republike Hrvatske nije potrebna. OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA TA PALMA

ODABERI I REZERVIRAJ

redovna cijena 3.690kn

Istanbul Marriott Hotel Sisli 5* i sl.

KONVERZIJA VALUTE

=