01/2112-333

Napredno pretraživanje

select
select

DUBAI I ZANZIBAR - 10 DANA AVIONOM

10 dana / 8 noćenja avionom

DUBAI I ZANZIBAR - 10 DANA AVIONOM

10 dana / 8 noćenja avionom

DUBAI I ZANZIBAR - 10 DANA AVIONOM

10 dana / 8 noćenja avionom

DUBAI I ZANZIBAR - 10 DANA AVIONOM

10 dana / 8 noćenja avionom

DUBAI I ZANZIBAR - 10 DANA AVIONOM

10 dana / 8 noćenja avionom

DUBAI I ZANZIBAR - 10 DANA AVIONOM

10 dana / 8 noćenja avionom

DUBAI I ZANZIBAR - 10 DANA AVIONOM

10 dana / 8 noćenja avionom

DUBAI I ZANZIBAR - 10 DANA AVIONOM

10 dana / 8 noćenja avionom

DUBAI I ZANZIBAR - 10 DANA AVIONOM

10 dana / 8 noćenja avionom

DUBAI I ZANZIBAR - 10 DANA AVIONOM

10 dana / 8 noćenja avionom

DUBAI I ZANZIBAR - 10 DANA AVIONOM

10 dana / 8 noćenja avionom

DUBAI I ZANZIBAR - 10 DANA AVIONOM

10 dana / 8 noćenja avionom

DUBAI I ZANZIBAR - 10 DANA AVIONOM

10 dana / 8 noćenja avionom

DUBAI I ZANZIBAR - 10 DANA AVIONOM

10 dana / 8 noćenja avionom

DUBAI I ZANZIBAR - 10 DANA AVIONOM

Ujedinjeni arapski emirati, Tanzanija, Arabeske, Dubai, Bliski istok, Zanzibar, Abu Dhabi

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

DUBAI - Ujedinjeni arapski emirati, Tanzanija, Arabeske, Dubai, Bliski istok, Zanzibar, Abu Dhabi

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB – DUBAI

Sastanak putnika s voditeljem putovanja u zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Nakon preuzimanja putne dokumentacije prijava na let i polijetanje zrakoplova prema Dubaiju na liniji FZ1794 (FlyDubai) u 14.30 sati. Dolazak u Dubai predviđen je u 23.05 sati. Sastanak s predstavnikom lokalne agencije i odlazak prema hotelu. Noćenje.

2.dan. DUBAI – (azgled grada; fakultativni izlet GLOBAL VILLAGE)

Nakon doručka odlazak na poludnevni razgled grada. Razgled obuhvaća stari i novi dio grada te započinje vožnjom do plaže Jumeirah, najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoren otok u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput Atlantis The Palm. Slijedi stanka za fotografiranje poznatog hotela u obliku jedra i jednog od najluksuznijih hotela na svijetu, Burj Al Araba. Nastavak vožnje ulicom Šeika Zayeda, uz najvišu građevinu na svijetu, Burj Khalifu, do starog dijela grada. Posjet muzeju Dubaija, koji predstavlja pravo putovanje u povijest. Slijedi prelazak zaljeva brodićem „abra“ u drugi dio grada, gdje se mogu otkriti neponovljivi mirisi, boje i okusi raznih začina uz šarenu tržnicu tekstila te posjet najvećem bazaru zlata na svijetu. Po završetku razgleda grada, uz doplatu, moguć odlazak na vidikovac Burj Khalife, najviše zgrade na svijetu. Poslijepodne i večer slobodni za vlastite programe i aktivnosti ili pak predlažemo fakultativni odlazak na izlet u Global Village gdje možete na jednom mjestu upoznati kulturu, gastronomiju, poznate građevine i atrakcije u preko 90 zemalja svijeta uz odličan zabavni program i ponudu velikog broja predstava i raznih zabavnih sadržaja. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan. DUBAI – (fakultativni izlet PUSTINJSKI JEEP SAFARI S VEČEROM) – DUBAI

Doručak. Slobodno za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (uz doplatu) odlazak na zabavu u vodenom parku Wild Wadi (pored hotela Burj Al Arab), plivanje s dupinima i cjelodnevnu zabavu u Aquaventure park u sklopu hotela Atlantis, ručak ili večeru u luksuznom hotelu Burj Al Arab, ili pak odlazak na Jumeirah Beach Walk, mondeno šetalište s brojnim kafićima, restoranima i dućanima te odmor na prekrasnoj pješčanoj plaži. Za ljubitelje shoppinga preporučujemo odlazak u jedan od najvećih shopping centara na svijetu, Dubai Mall, koji se nalazi u podnožju Burj Khalife; od 18 sati navečer možete promatrati "igru vode i svjetla" tijekom koje fontane izbacuju vodu i do 150 m u visinu. U poslijepodnevnim satima predlažemo (doplata) odlazak na pustinjski jeep safari. Adrenalinska vožnja luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca te posjet beduinskom selu, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u aromatskoj vodenoj luli (šiša). Za večeru možete isprobati arapske specijalitete s roštilja i uživati u orijentalnom ugođaju. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan. DUBAI – (fakultativni izlet DUBAI MIRACLE GARDEN i DUBAI FRAME )

Doručak. Predlažemo da ostatak dana iskoristite za odlazak na fakultativni izlet Miracle Garden i Dubai Frame. Svake godine od sredine studenog pa sve do sredine svibnja, Dubai cijeli dio grada pretvori u najljepšu cvjetnu bajku – Miracle Garden. Više od 70 tisuća metara kvadratnih tako osvane u najljepšem šarenom ruhu raznovrsnog bilja, cvijeća i cvjetnih instalacija. Miracle Garden otvoren je na Valentinovo 2013. godine, a čarobni svijet raskošnog vrta krasi 150 milijuna cvjetova koji su raspoređeni kroz divne instalacije u obliku raznih modela, oblika i lukova. U neposrednoj blizini nalazi vrt Butterfly koji je dom za oko 35.000 leptira (više od 25 vrsta). Zatim odlazimo do najnovijeg spomenika koji mijenja izgled višemilijunskog grada Dubaija, fantastičnog okvira koji predstavlja spoj povijesti grada i moderne arhitekture. Sama struktura nazvana "Dubai Frame" odnosno "Okvir Dubaija" nalazi se u parku Zabeel i sastoji se od dva tornja visoka 150 metara koji su povezani staklenim mostom dugim čak 93 metra. S modernog se mosta pruža pogled od čak 360 stupnjeva na grad, dok se u dnu strukture nalazi muzej koji pokazuje razvoj Dubaija od malog ribarskog sela do metropole koja pršti životom. S jedne strane ovog modernog spomenika promatrači mogu uživati u uokvirenom pogledu na građevine starog grada, dok s druge strane okvir ističe nebodere kao što je Burj Khalifa, odnosno najviše građevine na svijetu. Sam okvir izvana je ukrašen dekorativnim zlatnim uzorkom. Ukoliko ste više raspoloženi za samostalno istraživanje grada predlažemo odlazak na nezaboravan snježni doživljaj usred Dubaija. Ski Dubai, prvi zatvoreni skijaški centar na Bliskom Istoku, nalazi se u sklopu shopping centra „Mall of the Emirates“. Predlažemo također i posjet novootvorenim atrakcijama poput Dubai Legolanda ili tematsko-zabavni park IMG Worlds of Adventure s 5 tematskih cjelina uključujući i Cartoon Network te Marvel zone. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan. DUBAI – ZANZIBAR

U ranim jutarnjim satima transfer od hotela u zračnu luku. Po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova za Zanzibar u 3.00 sata na liniji FZ1687 (FlyDubai). Noćni let s obrokom tijekom leta. Dolazak na Zanzibar predviđen je u 7.40 sati po lokalnom vremenu. Po dolasku sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te prijevoz do hotela na Zanzibaru. Ukoliko bude moguće prijava i smještaj u sobe odmah po dolasku u hotel, a ukoliko ne, smještaj u sobe nakon u vrijeme predviđeno za prijavu u sobe od 14.00 sati. Ostatak dana slobodno vrijeme za uživanje na najljepšim plažama Zanzibara. Večera u hotelu. Noćenje.

6.dan. ZANZIBAR – fakultativni izlet STONE TOWN i PRISON ISLAND/OTOK KORNJAČA

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži ili uz bazen hotela. Predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet Stone Town i Prison Island. Stone Town je povijesni dio glavnog grada Zanzibara, nekadašnja prijestolnica vladara i centar trgovine začina. Zbog svog povijesnog i umjetničkog značaja, glavna je atrakcija za turiste koji posjete Zanzibar, a njegova ekonomija uglavnom ovisi od aktivnosti vezanih za turizam. Arhitektura Stone Town-a uglavnom datira iz 19. st. i kroz nju možete primijetiti utjecaje različitih kultura, europske, indijske i arapske. Središte Stone Towna se sastoji od labirinta uskih uličica, prodavaonica, bazara i džamija. Ako prošećete kroz brojne gradske uličice starog grada Zanzibara, doživjet ćete jedinstvenu i autentičnu kulturu, a sigurno ćete primijetiti i da je karakteristika kuća i zgrada na Zanzibaru da imaju fino ukrašena drvena vrata, s bogatim reljefima. Također, možete posjetiti tradicionalnu tržnicu u Stone Townu i otkriti širok spektar začina, ribe i lokalne hrane. Zatim brodom odlazimo do otočića Prison Island udaljenog oko 6 km od Stone Towna. 1893. godine otok je kupio britanski guverner Zanzibara Lloyd Mathews koji je na njemu izgradio zatvorski kompleks koji kao takav nikad nije zaživio već je kompleks služio kao karantena za oboljele od žute groznice. Tako je Prison Island postao popularna turistička destinacija Zanzibara i poznato odredište za ronioce i ljubitelje prirode. Ovdje možemo pronaći ugrožene divovske kornjače Aldabra zbog kojih je otok zaštićeno područje. Budući da je otok izuzetno malen, dugačak 800 m, a širok oko 230 m, možete ga obići za sat vremena. Povratak u hotel. Večera i noćenje u hotelu.

7.dan. ZANZIBAR – (fakultativni izlet FARMA ZAČINA)

Nakon doručka slobodan dan za odmor, kupanje i sunčanje na plaži. Predlažemo odlazak na poludnevni fakultativni izlet Farma začina. Zanzibar je poznat i kao "Otok začina". Ovaj izlet koji uključuje posjet začinskim farmama je apsolutna preporuka za sve one koji posjećuju ovaj živopisni otok. Posjetit ćemo plantaže i manja seoska gospodarstva na kojima se sezonski uzgajaju različiti začini, tropsko voće i ljekovito bilje. Od tropskog voća tu su svakako nangka (jackfruit), ananas, mango, ljuskasta anona (sugar-apple), marakuja, kruhovac (breadfruit), rambutan, avokado, mandarina, tangerina; zatim rijetke biljke poput stabla kane, bixa orellana. Od začina možete vidjeti i degustirati klinčić, muškatni oraščić, cimet, crni papar, limunsku travu, đumbir, kurkumu, kardamon te mnoge druge. Domaćini će nam objasniti sve o začinima i njihovoj primjeni u kuhinji i kozmetici kao i o njihovim brojnim ljekovitim svojstvima. Ovdje ćete imati priliku i kupiti razne začine i ulja i to po najpovoljnijim cijenama na Zanzibaru. Svakako je dodatna vrijednost ovog izleta i upoznavanje s lokalnim stanovništvom, njihovim običajima i svakodnevnim načinom života. Povratak u hotel te poslijepodne slobodno vrijeme. Večera i noćenje u hotelu.

8.dan. ZANZIBAR – (fakultativni izlet SAFARI BLUE)

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje na plaži, odmor uz hotelski bazen ili predlažemo odlazak na cjelodnevni fakultativni izlet brodom Safari Blue, ugodna plovidba na jedrenjaku, tradicionalno izrađenom ručno od mahagonija. Odlazimo do pristaništa u ribarskom selu Fumba gdje se ukrcavamo na tradicionalni arapski jedrenjak dhow. Ovo mjesto je idealno polazište za istraživanje zaljeva Menai koji je ujedno i zaštićeno oceansko područje. U zaljevu je čitav niz prekrasnih nenaseljenih otočića i pješčanih sprudova. Imat ćemo priliku roniti u jednom od najljepših dijelova Indijskog oceana bogatog koraljnim grebenima i raznolikom morskom florom i faunom. Menai Bay je poznat i po velikom broju dobrih dupina koji se tamo mogu vidjeti u svom prirodnom staništu. Slijedi ručak na otoku Kwale gdje će nam biti posluženi svježe ulovljeni riba i morski plodovi tradicionalno pripremljeni na roštilju. Nakon dana ispunjenog razgledavanjem čarobne prirode, kupanja, ronjenja i sunčanja slijedi povratak u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

9.dan. ZANZIBAR – DUBAI

Doručak. Odjava iz hotela u za to predviđeno vrijeme. Prtljagu ćemo ostaviti u hotelu u za to namijenjenu prostoriju te ostatak dana slobodno vrijeme za kupanje i sunčanje, uživanje u zadnjim zrakama tropskog sunca prije povratka kući. U ranim večernjim satima organizirani transfer u zračnu luku Zanzibar. Po dolasku prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dubai u 22.20 sati na liniji FZ1688 (FlyDubai). Noćni let s obrokom za vrijeme leta.

10.dan. DUBAI – ZAGREB

Dolazak u Dubai predviđen je u 5.00 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb u 10.00 sati na liniji FZ1793 (FlyDubai). Dolazak u Zagreb u 13.30 sati.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz zrakoplovom prema programu u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb – Dubai – Zanzibar – Zagreb, smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Dubaiju, smještaj u dvokrevetnoj sobi na osnovi 4 noćenja s uslugom polupansiona u hotelu 4* na Zanzibaru, grupne transfere i prijevoze prema programu, poludnevni razgled Dubaia, voditelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja, usluge lokalnih vodiča u Dubaiu i na Zanzibaru, organizaciju putovanja i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Obveznu doplatu za pristojbe zračnih luka 2.990 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 2.690 kn, vizu za Tanzaniju (50 USD na licu mjesta u zračnoj luci), lokalnu pristojbu "Tourism Dirham" u Dubaiju - obvezna doplata na licu mjesta 15 AED (cca 30 kn) po sobi/ noć, lokalnu pristojbu na Zanzibaru 1 USD po osobi po noćenju, obvezna doplata na licu mjesta u hotelu, napojnice za vodiče i vozače 30 EUR (obavezna doplata na licu mjesta voditelju putovanja), dodatne usluge, obroke i izlete, putna osiguranja.

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 20 osoba. *First Minute popust 400 kn za rezervacije do 60 dana prije polaska ili popunjenja kapaciteta po FM cijeni. Fakultativni izleti i sadržaji: DUBAI - Burj Khalifa: 420 kn, - Pustinjski Jeep Safari i večera u beduinskom kampu: 390 kn, - Dubai Miracle Garden i Dubai Frame: 490 kn, - Dubai Global Village: 250 kn. ZANZIBAR - Stone Town i Prison Island: 340 kn, - Farma začina: 230 kn, - Blue Safari s BBQ ručkom: 650 kn. Popusti i doplate: - dijete do 12 godina na dodatnom krevetu (u pratnji dvije odrasle osobe) 10% od osnovne cijene aranžmana, - treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem – na upit. VIZA ZA TANZANIJU/ZANZIBAR: Za državljane Republike Hrvatske viza za Tanzaniju odnosno Zanzibar je potrebna (cijena 50 USD oko 350 kn). Viza se izrađuje po dolasku u zračnoj luci ili online unaprijed na https://eservices.immigration.go.tz/visa/ Putovnica mora vrijediti minimalno 6 mjeseci nakon ulaska u Zanzibar te je potrebno imati barem jednu praznu stranicu za vizu. Važne napomene: - Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji u UAE i Tanzaniji te nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja. - Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu. - Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr . - Neispravni putni dokumenti ili neodobravanje vize, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja organizatora. - Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju. - U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana. - Izlet Pustinjski safari ne preporučuje se osobama koje imaju problema sa srcem i kralježnicom, budući da se radi o adrenalinskoj vožnji. - Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u UAE i Tanzaniju. OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA TA PALMA

ODABERI I REZERVIRAJ

first minute 9.590kn
9.990 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 4*

KONVERZIJA VALUTE

=