01/4811-370

Napredno pretraživanje

select
select

CAMPANIA

5 dana autobusom

CAMPANIA

5 dana autobusom

CAMPANIA

5 dana autobusom

CAMPANIA

5 dana autobusom

CAMPANIA

5 dana autobusom

CAMPANIA

5 dana autobusom

CAMPANIA

5 dana autobusom

CAMPANIA

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

Campania -

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB, BOLOGNA, SORRENTO

Polazak autobusa u 04:00 sata s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Polazak iz Rijeke (Vrata Jadrana) u 06:30 sati. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju i Italiju do BOLOGNE. Grad je nastao na ostatcima etruščanskog grada Felsine, dom je najstarijeg sveučilišta na svijetu osnovanog davne 1089. godine na kojemu su se školovali brojni poznati talijanski književnici poput Dantea, Petrarce i Boccaccia. Osim po sveučilištu Bologna je poznata po brojnim arkadama raspoređenima po cijelom gradu. Odlazak u razgled grada u pratnji vodiča: SVEUČILIŠTE, PIAZZA MAGGIORE, KATEDRALA SV. PETRONIA, LE DUE TORRI – ASUNELLI I GARISENDA... Nastavak vožnje prema Sorrentu. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan. NAPULJ, VEZUV, POMPEJI

Doručak. Odlazak u razgled grada NAPULJA u pratnji vodiča : DUOMO, KRALJEVSKA PALAČA, NOVA PALAČA, gotička crkva SAN LORENZO MAGGIORE. Obilazak POMPEJA, čuvenog antičkog grada, koji je stradao erupcijom VEZUVA AD 79, sa sačuvanim mozaicima, grafitima, crtežima na vilama; VETTII, MYSTERIES, FAUN. Odlazak u drevni grad u Napuljskom zaljevu, u podnožju Vezuva, koji su zatrpali pepeo i lava erupcijom 79 g. Arheološko nalazište, jedno od najpoznatijih u svijetu, posjetiteljima nudi impresivne slike topografije i života rimskoga grada. Razgled uz pratnju vodiča i šetnja kroz ostatke gradskih trgova i ulica, bogatih rimskih vila, termi i foruma nekoć jednog od najvećih gradova Rimskog carstva. Posjet Vezuvu. Vožnja prema Napulju, živahnom mediteranskom gradu koji mami posjetioce starim gradom pod zaštitom Unescoa, lukom s utvrdom Castel Nuovo, trgom Plebiscita s kraljevskom palačom i brojnim bogato ukrašenim crkvama. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan. CAPRI

Doručak. Fakultativni izlet brodom na predivni otok Capri. U rimsko vrijeme imperator TIBERIUS napravio ga je svojom rezidencijom, ARCO NATURALE, TIBERIUSEVA RUINIRANA JUPITEROVA VILA MARINA GRANDE, MARINA PICCOLA… Razgledavanje SORRENTA jednog od najljepših talijanskih rezorta, smješten na klifu, poznatom po svojim predivnim vrtovima i originalnom čuvenom LIMONCELLU, mogućnost shopping-a. Noćenje.

4.dan. COSTIERA AMALFITANA

Doručak. Izlet na COSTIERA AMALFITANU, vožnja romantičnom stradom. VIETRI SUL MARE poznat po keramici (krovovi od keramike). Odlazak u RAVELLO te kratak razgled: Katedrala sa brončanim vratima sa opisima biblijskih priča, romanički mramor i Cosmati mozaik, VILLA RUFOLO u čijim je vrtovima Wagner skladao Parsifala. Dolazak u AMALFI u ranom srednjem vijeku sjedište snažne pomorske republike. Razgledavanje: PIAZZA DEL DUOMO, KATEDRALA SANT' ANDREA građena u 9. i 10. st. u arapsko-normanskom stilu sa prekrasnim brončanim vratima iz 11.st., CHIOSTRO DEL PARADISO... POSITANO gradić sa najljepšim plažama Spiaggia del Fornillo, Spiaggia Grande, crkva. Santa Maria Assunta. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan. ORVIETO, RIJEKA, ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Dolazak u ORVIETO - SPECIFIČAN BISER ARHITEKTURE - VOŽNJA USPINJAČOM, ZIDINE, KATEDRALA, POZZO DI SAN PATRIZIO, CORSO CAVOUR, SREDNJOVJEKOVNE PALAČE… Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Rijeku u noćnim satima. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 4 noćenja s doručkom u hotelu 3*, izlet autobusom po Costieri Amalfitani, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete, izlet brodom na Capri sa trajektom i mini busevima po otoku - 60€, nadoplata za žičaru na vidikovac Monte Solaro - 11€, posjet Vezuvu - 25€ (uključena ulaznica, lokalni vodič i prijevoz lokalnim autobusom), ulaznica za Pompeje sa lokalnim vodstvom - 20€ (djeca do 18 godina ne plaćaju ulaznicu, mlađi od 25 godina - 7,50 €), žičara u Orvietu - 2,60€, putno osiguranje.

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 40 osoba. Obavezna doplata za boravišnu pristojbu: 1,5€ /3€ po osobi i danu. Plaćanje na licu mjesta, djeca do 10 godina ne plaćaju.

ODABERI I REZERVIRAJ

last minute 1.650kn
2.190 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 3*

KONVERZIJA VALUTE

=