01/2112-333

Napredno pretraživanje

select
select

BUKUREŠT I TRANSILVANIJA 5 DANA

5 dana / 3 noćenja autobusom

BUKUREŠT I TRANSILVANIJA 5 DANA

5 dana / 3 noćenja autobusom

BUKUREŠT I TRANSILVANIJA 5 DANA

5 dana / 3 noćenja autobusom

BUKUREŠT I TRANSILVANIJA 5 DANA

5 dana / 3 noćenja autobusom

BUKUREŠT I TRANSILVANIJA 5 DANA

5 dana / 3 noćenja autobusom

BUKUREŠT I TRANSILVANIJA 5 DANA

5 dana / 3 noćenja autobusom

BUKUREŠT I TRANSILVANIJA 5 DANA

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

BUKUREŠT I TRANSILVANIJA -

BUKUREŠT - PARIZ ISTOKA

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB

Polazak autobusa u 19:00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Polazak u 21:30 sati ispred hotela Zovko / pumpa Zovko na ulazu u Slavonski Brod. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

2.dan. BUKUREŠT

Po dolasku u Bukurešt panoramski razgled grada. Smještaj u hotel i kraći odmor. Nakon kraćeg odmora odlazak u razgled grada „PARIZ ISTOKA“: MUZEJ SELA - JEDAN OD NAJLJEPŠIH MUZEJA NA OTVORENOM S ORIGINALNIM KUĆAMA RUMUNJSKIH SELA, VOŽNJA PORED PREDSJEDNIČKE PALAČE COTROCENI I OPERE TE DO PALAČE PARLAMENTA (po površini jedna od najvećih građevina na svijetu građen u vrijeme vladavine Ceausescua), TRG UNIRI (jedan od najvećih u Bukureštu), AVENIJA POBJEDE (najstarija ulica u gradu te središte gradskog života i mjesto održavanja brojnih kulturnih i zabavnih događaja, ali i prosvjeda i političkih skupova), TRG REVOLUCIJE – na kojem se odigrala poznata rumunjska revolucija 1989. godine i mjesto koje je steklo svjetsku slavu zbog govora Ceausescua s balkona tadašnjeg stožera komunističke partije kojeg su prenosile tv postaje iz cijelog svijeta. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan. TRANSILVANIJA (DRACULA TOUR)

Doručak. Vožnja prema najvećoj atrakciji južne Rumunjske – DVORCU BRAN. Godišnje dvorac posjeti pola milijuna turista. Najpoznatijeg svjetskog vampira stvorio je irski pisac Bram Stoker u svom gotičkom horor romanu “Drakula” iz 1897. godine, no zanimljivo je da Stoker nikada nije posjetio Rumunjsku. Čovjek za kojeg se smatra da je poslužio kao uzor za Stokerovu kreaciju bio je Vlad III od Vlaške. Vožnja do obližnjeg BRAŠOVA. Brašov je kulturno, obrazovno i gospodarsko središte južne Transilvanije, ali i važno turističko odredište zahvaljujući dobro očuvanoj i veoma vrijednoj gradskoj jezgri te skijalištima u okolici. Svojom arhitekturom Brašov podsjeća na njemačke gradiće sa mnoštvom kafića i restorana, suvenirnica te puno mladih na ulicama i trgovima. Razgled grada u pratnji vodiča: ČUVENA “CRNA CRKVA”, najveći gotički sakralni objekt u istočnoj Europi, SCHEII BRASOVULUI, St. BRATOLOMEU CRKVA, STARA VIJEĆNICA, ECATARINA GATE, CITADELA BRASOV… Povratak u Bukurešt. Noćenje.

4.dan. BUKUREŠT

Doručak. Nastavak razgleda grada u pratnji vodiča: OSTACI PALAČE CURTEA VECHE U KOJOJ JE BORAVIO VLAD TEPEŠ, POZNATIJI POD IMENOM DRAKULA DANAS SLAVLJEN KAO NARODNI JUNAK, A NJEGOVA OKRUTNOST GA JE UČINILA POZNATIM DILJEM EUROPE, RUMUNJSKI POVIJESNI MUZEJ, CRKVA SV. ANTONA, CRKVA STAVROPOLEOS, NAJSLAVNIJA GRADSKA PROMETNICA - ULICA POBJEDE (CALEA VICTORIEI). NASTAVAK RAZGLEDA PREMA PIAŢA UNIVERSITĂŢII, NACIONALNI MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI, KONCERTNA DVORANA ATENEUL ROMAN... Slobodno vrijeme. Noćenje.

5.dan. BUKUREŠT – ZAGREB

Doručak. Nakon doručka odlazak iz Bukurešta u smjeru Hrvatske. Vožnja kroz Rumunjsku i Srbiju uz kraća zadržavanja i odmore tjekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 3 noćenja s doručkom u hotelu po izboru, razglede prema programu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju, fakultativni izlet u Transilvaniju 25€ -ulaznica za dvorac Bran nije u cijeni izleta, minimalan broj prijavljenih putnika za fakultativni izlet je 20 osoba, nadoplata za jednokrevetnu sobu (ako putuje samo jedna osoba) 390kn, putno osiguranje.

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 40 osoba. Informativne cijene ulaznica: Dvorac Bran 40 Lea (9€). OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA ALGA TRAVEL AGENCY

ODABERI I REZERVIRAJ

first minute 1.350kn
1.490 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 3*
first minute 1.450kn
1.550 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 4*

KONVERZIJA VALUTE

=