01/4811-370

Napredno pretraživanje

select
select

BUKUREŠT 5 DANA - NOVA GODINA 2021.

5 dana / 3 noćenja autobusom

BUKUREŠT 5 DANA - NOVA GODINA 2021.

5 dana / 3 noćenja autobusom

BUKUREŠT 5 DANA - NOVA GODINA 2021.

5 dana / 3 noćenja autobusom

BUKUREŠT 5 DANA - NOVA GODINA 2021.

5 dana / 3 noćenja autobusom

BUKUREŠT 5 DANA - NOVA GODINA 2021.

5 dana / 3 noćenja autobusom

BUKUREŠT 5 DANA - NOVA GODINA 2021.

5 dana / 3 noćenja autobusom

BUKUREŠT 5 DANA - NOVA GODINA 2021.

PARIZ JUGOISTOČNE EUROPE

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

Bukurešt - PARIZ JUGOISTOČNE EUROPE

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB

Polazak autobusa u 20:30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb. Polazak u 21:30 sati ispred hotela Zovko / pumpa Zovko na ulazu u Slavonski Brod. Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Srbiju uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta.

2.dan. BUKUREŠT

Po dolasku u Bukurešt panoramski razgled grada. Smještaj u hotel i kraći odmor. Nakon kraćeg odmora odlazak u razgled grada „PARIZ ISTOKA“: MUZEJ SELA – JEDAN OD NAJLJEPŠIH MUZEJA NA OTVORENOM S ORIGINALNIM KUĆAMA RUMUNJSKIH SELA, VOŽNJA PORED PREDSJEDNIČKE PALAČE COTROCENI I OPERE TE DO PALAČE PARLAMENTA (po površini jedna od najvećih građevina na svijetu građen u vrijeme vladavine Ceausescua), TRG UNIRI (jedan od najvećih u Bukureštu), AVENIJA POBJEDE (najstarija ulica u gradu te središte gradskog života i mjesto održavanja brojnih kulturnih i zabavnih događaja, ali i prosvjeda i političkih skupova), TRG REVOLUCIJE – na kojem se odigrala poznata rumunjska revolucija 1989. godine i mjesto koje je steklo svjetsku slavu zbog govora Ceausescua s balkona tadašnjeg stožera komunističke partije kojeg su prenosile tv postaje iz cijelog svijeta. Fakultativna večera u tipičnom rumunjskom restoranu. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan. BUKUREŠT – NOVA 2021.

Doručak. Nastavak razgleda grada u pratnji vodiča: OSTACI PALAČE CURTEA VECHE U KOJOJ JE BORAVIO VLAD TEPEŠ, POZNATIJI POD IMENOM DRAKULA DANAS SLAVLJEN KAO NARODNI JUNAK, A NJEGOVA OKRUTNOST GA JE UČINILA POZNATIM DILJEM EUROPE, RUMUNJSKI POVIJESNI MUZEJ, CRKVA SV. ANTONA, CRKVA STAVROPOLEOS, NAJSLAVNIJA GRADSKA PROMETNICA – ULICA POBJEDE (CALEA VICTORIEI). NASTAVAK RAZGLEDA PREMA PIAŢA UNIVERSITĂŢII, NACIONALNI MUZEJ LIKOVNIH UMJETNOSTI, KONCERTNA DVORANA ATENEUL ROMAN... Pripreme za novogodišnju noć. Doček NOVE 2021. na ulicama Bukurešta ili u nekom od brojnih pubova i barova. SRETNA NOVA 2021!. . . Noćenje.

4.dan. TRANSILVANIJA (DRACULA TOUR)

Doručak. Vožnja prema najvećoj atrakciji južne Rumunjske – DVORCU BRAN. Godišnje dvorac posjeti pola milijuna turista. Najpoznatijeg svjetskog vampira stvorio je irski pisac Bram Stoker u svom gotičkom horor romanu “Drakula” iz 1897. godine, no zanimljivo je da Stoker nikada nije posjetio Rumunjsku. Čovjek za kojeg se smatra da je poslužio kao uzor za Stokerovu kreaciju bio je Vlad III od Vlaške. Vožnja do obližnjeg BRAŠOVA. Brašov je kulturno, obrazovno i gospodarsko središte južne Transilvanije, ali i važno turističko odredište zahvaljujući dobro očuvanoj i veoma vrijednoj gradskoj jezgri te skijalištima u okolici. Svojom arhitekturom Brašov podsjeća na njemačke gradiće s mnoštvom kafića i restorana, suvenirnica te puno mladih na ulicama i trgovima. Razgled grada u pratnji vodiča: ČUVENA “CRNA CRKVA”, najveći gotički sakralni objekt u istočnoj Europi, SCHEII BRASOVULUI, St. BARTOLOMEU CRKVA, STARA VIJEĆNICA, ECATARINA GATE, CITADELA BRASOV… Povratak u Bukurešt. Noćenje.

5.dan. BUKUREŠT – ZAGREB

Doručak. Nakon doručka odlazak iz Bukurešta u smjeru Hrvatske. Vožnja kroz Rumunjsku i Srbiju uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Slavonski Brod. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 3 noćenja s doručkom u hotelu po izboru, razglede prema programu, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju, fakultativni izlet u Transilvaniju – 30€ s uključenom ulaznicom u Dvorac Bran, fakultativna večera u tipičnom rumunjskom restoranu s uključenim pićem – 20€, minimalan broj prijavljenih putnika za fakultativne izlete je 25 osoba, nadoplata za jednokrevetnu sobu (ako putuje samo jedna osoba) 300kn, putno osiguranje.

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 40 osoba. Informativne cijene ulaznica: Crna crkva u Brašovu - 8 lei, Nacionalni muzej umjetnosti - 15 lei, Palača proljeća (rezidencija Nicolaeua Ceusescua) - 30 lei, Prirodoslovni muzej Grigore Antipa - 20 lei, Muzej sela - 10 lei, dnevna karta javnog prijevoza u Bukureštu: 8 lei. Valuta u Bukureštu je Lei ( 1lei iznosi cca 1,70kn). OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA ALGA TRAVEL AGENCY

ODABERI I REZERVIRAJ

first minute 1.290kn
1.490 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 3*
first minute 1.590kn
1.790 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 4*

KONVERZIJA VALUTE

=