01/4811-370

Napredno pretraživanje

select
select

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM I BUSOM

5 dana avionom i autobusom

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM I BUSOM

5 dana avionom i autobusom

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM I BUSOM

5 dana avionom i autobusom

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM I BUSOM

5 dana avionom i autobusom

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM I BUSOM

5 dana avionom i autobusom

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM I BUSOM

5 dana avionom i autobusom

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM I BUSOM

5 dana avionom i autobusom

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM I BUSOM

5 dana avionom i autobusom

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM I BUSOM

5 dana avionom i autobusom

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM I BUSOM

5 dana avionom i autobusom

BARCELONA - 5 DANA AVIONOM I BUSOM

LET POSEBNIM CHARTER ZRAKOPLOVOM

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

BARCELONA - LET POSEBNIM CHARTER ZRAKOPLOVOM

je glavni grad španjolske autonomne pokrajine Katalonije i glavno trgovačko i industrijsko središte u Španjolskoj, jedna od najvećih luka i najveći grad na Sredozemnom moru. Urbano područje grada broji preko 4,200.000 stanovnika, što ga čini šestim metropolskim područjem u Europi.

Barcelona je danas važno kulturno središte i jedna od vodećih turističkih destinacija s bogatom kulturnom baštinom. Barcelona je četvrti grad po posjećenosti u Europi, te je s 5 milijuna turista godišnje, najpopularnije turističko odredište u Španjolskoj.

Središte starog grada čini srednjovjekovna jezgra sa spletom uskih krivudavih uličica na čijoj najvišoj točki se uzdiže katedrala iz 14. stoljeća, sjajan primjerak katalonske gotike.

Središte novog grada čini trg Plaça Catalunya od kojeg se prema obali spušta slikovita ulica La Rambla sa šetalištem, koje završava u staroj luci trgom Vrata mira gdje se nalazi poznata statua Kristofora Kolumba.

Barcelona je također poznata kao metropola modernizma. Najpoznatije djelo arhitekte i ujedno najposjećeniji arhitektonski objekt u Španjolskoj je katedrala Sagrada Familia. Druga poznata djela arhitekte su kompleks Park Guel, Casa Milà i Casa Batlló, te secesijske građevine Palau de la Música Catalana i Hospital de Sant Pau, nastale u zlatno doba Barcelone, koje su danas UNESCO-va svjetska baština.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB, GIRONA, BARCELONA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman u 19:00 sati. Let posebnim zrakoplovom Croatia airlines OU za Gironu. Po dolasku slijedi transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan. BARCELONA

Doručak. Odlazak u obilazak najznačajnijih radova velikog arhitekta ANTONIJA GAUDIJA u pratnji vodiča: PARC GÜELL - dio UNESCO-ve svjetske baštine, SAGRADA FAMILIA - monumentalno i životno Gaudijevo djelo te jedna od najslavnijih svjetskih katedrala, CASA MILA/LA PEDRERA - jedna je najpoznatijih i najimpresivnijih stambenih zgrada u Barceloni koja gleda na ulicu Passeig de Gràcia. Radi se o jednom od ključnih djela Antonija Gaudíja. Zgrada je izgrađena između 1905. do 1910. godine, a u tom periodu je, zbog svoje nepravilne kamene fasade koji izgleda kao prirodna kamena litica, i dobila naziv “La Pedrera”, što na katalonskom znači “kamenolom”. CASA BATLLÓ - nekad sasvim obična kuća, dok ju Gaudí nije redizajnirao 1904. godine za porodice Josepa Batlló i Casanovasa. Nakon toga je još nekoliko puta obnavljana te 2005. godine uvrštena na UNESCO-v popis Svjetske baštine. Slobodno vrijeme. Razgled GOTIČKE ČETVRTI: GOTIČKA KATEDRALA SV. EULALIE, PLACA DEL REI, KATALONSKI PARLAMENT, PLACA REIAL, CRKVA SANTA MARIA DEL PI, MUZEJ PICASSO, ULICA RAMBLAS – Ta šarmantna ulica pruža se na 1,2 kilometra između PLAZA DE CATALUNYE i spomenika KRISTOFORU COLUMBU. Ponekad se koristi i naziv ‘Les Rambles’, pri čemu množina naglašava da se zapravo radi o nekoliko nanizanih ‘rambli’, odnosno više spojenih uličica. Fakultativni odlazak na FLAMENCO SHOW. Uživajte u društvu prekrasnih plesačica i plesača te tradicionalnom španjolskom piću sangriji. Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan. BARCELONA, MONTSERRAT

Doručak. Fakultativni izlet u MONTSERRAT - ČUVENI SAMOSTAN, HODOČASNIČKO MJESTO I SIMBOL KATALONIJE. Povratak u Barcelonu. Nastavak razgleda grada: stadion CAMP NOU, MONTJUIC, POBLE ESPANYOL, ČAROBNE FONTANE, PALAU JORDI, OLIMPIJSKI STADION, FUNDACIÓ MIRO... Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u Barceloni. Fakultativni odlazak na FLAMENCO SHOW. Uživajte u društvu prekrasnih plesačica i plesača te tradicionalnom španjolskom piću sangriji. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan. BARCELONA, AZURNA OBALA

Doručak. Nastavak razgleda grada: stadion CAMP NOU, MONTJUIC, POBLE ESPANYOL, ČAROBNE FONTANE, PALAU JORDI, OLIMPIJSKI STADION, FUNDACIÓ MIRO... Slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u Barceloni. Odlazak u posjet LA BOQUERIA - koja nije samo najpoznatija gradska tržnica Barcelone već je i kultno mjesto poznato u cijelom svijetu u kojem će uživati sva vaša osjetila. Na ovom mjestu se trgovalo stoljećima prije nego što je La Boqueria postala ono što je danas. Tržnica je sagrađena 1840. godine na mjestu nekadašnjeg samostana sv. Josipa. Kako su s vremenom trgovci počeli stvarati gužvu uz sve prometniju Ramblu, odlučeno je da im se sagradi veći prostor gdje će se nuditi autentični proizvodi i delikatese. Stoga je ovo punkt na kojemu se događa istinski život grada, koji Barceloni daje dušu i naglašava posebnu karizmu španjolske svakodnevice. Vožnja prema Francuskoj. Smještaj u hotel. Noćenje.

5.dan. NICA, RIJEKA, ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak u razgled NICE - omiljenog ljetovališta Europljana i kulturnog središta AZURNE OBALE: ZGRADE IZ PERIODA BELLE ÉPOQUE POPUT PREKRASNOG NEGRESCO HOTELA, PROMENADE DES ANGLAIS, EGZOTIČNE RUSKE KATEDRALE… Nastavak vožnje prema Hrvatskoj uz usputna zaustavljanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Rijeku/Zagreb u kasnim noćnim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, prijevoz zrakoplovom na liniji Zagreb - Girona, 3 noćenja s doručkom u hotelu 2 superior/3* u okolici Barcelone, 1 noćenje s doručkom u hotelu 2 superior/3* na Azurnoj Obali, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, svi razgledi prema programu, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju, obavezna doplata za pristojbe zračnih luka 790 kn, putno osiguranje. Informativne cijene ulaznica: Poble Espanyol:11€, Sagrada Familia: 15,50€, Casa Battló: 18€, Katedrala sv. Eulalije: 7€, Camp Nou Muzej: 23€.

NAPOMENA

Obavezna doplata za boravišnu pristojbu: 0,50€ / 2€ po osobi i danu. OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA ALGA TRAVEL AGENCY

ODABERI I REZERVIRAJ

first minute 1.990kn
2.490 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 2 superior/3*

KONVERZIJA VALUTE

=