01/4811-370

Napredno pretraživanje

select
select

BAJKOVITA KRETA - 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

BAJKOVITA KRETA - 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

BAJKOVITA KRETA - 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

BAJKOVITA KRETA - 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

BAJKOVITA KRETA - 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

BAJKOVITA KRETA - 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

BAJKOVITA KRETA - 8 DANA AVIONOM

8 dana / 7 noćenja avionom

BAJKOVITA KRETA - 8 DANA AVIONOM

BAJKOVITA KRETA

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

KRETA - BAJKOVITA KRETA

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB / LJUBLJANA – KRETA

Let, noćenje Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do zračne luke Ljubljana (po želji uz doplatu) ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Let prema sunčanoj Kreti. Smještaj u hotelu na širem području Herakliona (Gouves/Hersonissos/Malia …). Noćenje.

2.dan. GRČKI ODMORI – PO ŽELJI IZLET S BRODOM ILI GRČKA VEČERA

Doručak, noćenje. Doručak. Dani su namijenjeni kupanju i otkrivanju otoka. Predlažemo izlete: krstarenje s brodom do jedne od najvećih prirodnih luka na svijetu ili odlazak na grčku večeru i uživanje u ritmovima plesa sirtaki. Noćenje.

3.dan. MINI KRSTARENJE DO OTOKA SPINALONGA

Doručak, noćenje. Nakon doručka slijedi vožnja do slikovitog Agios Nikolaosa i ukrcaj na brod koji će nas odvesti do povijesnog otoka Spinalonga na kojeg su veliki utjecaj ostavili Mlečani i Otomani, zaslužni za arhitekturu otočića. Potresne i šokantne priče o lepri će nas odvesti u tajanstvenu prošlost. Danas je ovaj otok vrlo popularan zbog uspješnog romana »The Island« spisateljice Victorie Hislop. Nakon razgleda muzeja na otvorenom, zaploviti ćemo u zaljev Kolokitha gdje ćemo vrijeme iskoristiti za kupanje na jednoj od dvije prekrasne plaže. Nakon ugodnog osvježenja u kristalnom moru, na brodu će nam biti poslužen ručak. Povratak u Agios Nikolaos i slobodno vrijeme do polaska prijevoza prema hotelu. Noćenje. *Doplata 8 EUR za osiguranje kulturnih znamenitosti na Spinalongi.

4.dan. HERAKLION – PALAČA KNOSSOS I ARHEOLOŠKI MUZEJ

Doručak, noćenje. Doručak. Kreta, kakvu ne smijete propustiti! Izlet ćemo započeti s obilaskom i razgledom ostataka veličanstvene palače Knossos, koja je prije 4000 godina bila gospodarsko, političko i vjersko središte minojske civilizacije. Samo 5 km od današnjeg glavnog grada Heraklion, nalaze se tajanstvene iskopine, po legendi – mjesta gdje su boravili kralj Minos i Minotaur. Slijedi vođeni razgled. Slobodno vrijeme i vožnja do centra Herakliona. Nakon razgleda, slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira nakon čega ćemo razgledati i arheološki muzej. Povratak u hotel.

5.dan. GRČKI ODMOR – PO ŽELJI IZLET S BRODOM NA SANTORINI

Doručak, noćenje. Doručak. Dan je namijenjen kupanju i otkrivanju otoka. Po želji, predlažemo izlet do susjednog i čarobnog otoka Santorini gdje nas očekuje divlja priroda, crni pijesak, bijele kućice s plavim krovovima, plavo more i zelena lava. Noćenje.

6.dan. OTKRIVAMO JUG KRETE

Doručak, ručak, noćenje. Doručak. Odlazak na izlet do jednog od najljepših područja Krete – do prekrasne pokrajine, arheoloških ostataka i popularnih pješčanih plaža. Vožnja pored glavnog grada kroz pokrajinu prepunu vinograda i maslinika, mimo antičkog Gorhysa, nekadašnjeg glavnog grada rimske provincije, od kuda se pruža lijepi, panoramski pogled na planine Ida i Lasshiti. Ručak (uključeno) će nam biti poslužen u nekoć ribarskom naselju Matala gdje ćemo imati priliku zaplivati u Libijskom moru (ne zaboravite kupaći i ručnike). Nastavak vožnje lijepom panoramskom cestom pokraj gorja Asterousia do samostana Odigitrias iz 14 stoljeća koji je ukrašen djelima velikih majstora. *Ulaznica u Festosu se plaća na licu mjesta (8 EUR).

7.dan. GRČKI ODMOR – PO ŽELJI TREKKING U KLANAC SAMARIA

Doručak, noćenje. Doručak. Samaria je jedan od najdužih i najljepših europskih klanaca. Mnoge endemske vrste biljaka i životinja su u nacionalnom parku potražile svoje utočište kao što su autohtone koze Kri-Kri. Po dolasku do obale, odnosno mjesta Agia Roumeli, slijedi osvježenje u libijskom moru nakon čega je organiziran povratak brodom do sela Hora Sfakion i onda autobusom do hotela.

8.dan. KRETA – LJUBLJANA /ZAGREB

Doručak, let. Doručak i slobodno vrijeme do polaska u zračnu luku. Let prema Ljubljani. Po dolasku, mogućnost organiziranog prijevoza (po želji uz doplatu) do Zagreba.

CIJENA UKLJUČUJE

Zrakoplovni prijevoz Ljubljana-Heraklion-Ljubljana po program, 7 noćenja s doručkom u hotelu 3* u jednom od većih ljetovališta na širem području Herakliona, izlet u Heraklion i Knossos (ulaznica uz doplatu), mini krstarenje na otok Spinalonga i ručak, izlet na jug Krete i ručak, slovenskog pratitelja, troškove organizacije putovanja

CIJENA NE UKLJUČUJE

Doplatu za jednokrevetnu sobu 1.300 kn, doplata za polupansion 620 kn, povratni prijevoz Zagreb – zračna luka Ljubljana - Zagreb 349 kn, doplatu za voditelja putovanja na hrvatskom jeziku 350 kn (za minimum 20 prijavljenih putnika iz Zagreba), osiguranje od otkaza putovanja u slučaju bolesti i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo).

NAPOMENA

U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika (od 15 do 34) doplata po osobi: 770 kn. OSTALI UVJETI PUTOVANJA PREMA OPĆIM UVJETIMA PUTOVANJA TA PALMA

ODABERI I REZERVIRAJ

redovna cijena 6.000kn

Hotel 3*

KONVERZIJA VALUTE

=