01/4811-370

Napredno pretraživanje

select
select

ALBANIJA 7 DANA

7 dana autobusom

ALBANIJA 7 DANA

7 dana autobusom

ALBANIJA 7 DANA

7 dana autobusom

ALBANIJA 7 DANA

7 dana autobusom

ALBANIJA 7 DANA

7 dana autobusom

ALBANIJA 7 DANA

7 dana autobusom

ALBANIJA 7 DANA

7 dana autobusom

ALBANIJA 7 DANA

7 dana autobusom

ALBANIJA 7 DANA

7 dana autobusom

ALBANIJA 7 DANA

7 dana autobusom

ALBANIJA 7 DANA

7 dana autobusom

ALBANIJA 7 DANA

7 dana autobusom

ALBANIJA 7 DANA

7 dana autobusom

ALBANIJA 7 DANA

ZEMLJA ORLOVA

RASPOLOŽIVI TERMINI

Odaberite jedan od nadolazećih termina:

ALBANIJA - ZEMLJA ORLOVA

ALBANIJA (ALBANSKI: SHQIPËRIA - ZEMLJA ORLOVA) MEDITERANSKA JE DRŽAVA EUROPE

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan. ZAGREB, PERAST, KOTOR, BUDVA

Polazak autobusa u 04:00 sata s Autobusnog kolodvora Zagreb, peroni 502-506. Vožnja kroz Hrvatsku uz kraće odmore i usputna razgledavanja tijekom puta. Prelazak hrvatsko – crnogorske granice. Vožnja pored grada HERCEG NOVI. Vožnja prema PERASTU, barokni gradić koji se nalazi nedaleko od Kotora. Najljepše građevine ovog grada nastale su u periodu od XVII - XVIII stoljeća. U to vrijeme jača pomorstvo i kapetani podižu vile koje i danas oduševljavaju svojom ljepotom. Obiluje sakralnim spomenicima: crkva Sv. Nikole, Parohijska crkva, zgrada općine, sud,... Odlazak do KOTORA. Razgled ovog slikovitog grada u zaljevu Boke kotorske, koji je pod zaštitom UNESCO-a, opasan zidinama u kojem se nalaze brojne crkve i palače. Šetnja uz razgled stručno lokalno vodstvo: GRADSKE ZIDINE, GRADSKA VRATA, STARI GRAD, KATEDRALA I TRG SV. TRIPUNA, CRKVA SV. NIKOLE, CRKVA GOSPE OD ZDRAVLJA, KNEŽEVA PALAČA, NAPOLEONOVO KAZALIŠTE,... Vožnja prema BUDVI. Smještaj u hotel. Noćenje.

2.dan. BUDVA, SKADAR, TIRANA

Doručak. Odjava iz hotela. Razgled grada Budve: STARI GRAD, CITADELA, ARHEOLOŠKI MUZEJ, KATEDRALA SV. IVANA, CRKVA SV. TROJSTVA, MARINA, PILON, GRADSKE ZIDINE I VRATA,… Dolazak u Skadar. SKADAR je jedan od najstarijih gradova Albanije. Razgled grada u pratnji vodiča: AL`ZAMIL DZAMIJA, GLAVNA GRADSKA ŠETNICA RRUGA KOLE IDROMENO, DŽAMIJA EBU BEKR, PRAVOSLAVNA GRČKA CRKVA POSVEĆENA SV. DIMITRIJU, KIP MAJKE TEREZE... Odlazak u KRUJE – SKENDERBEGOV DVORAC, simbol otpora Turskom Carstvu. Nastavak vožnje prema Tirani. Dolazak u Tiranu. Smještaj u hotel. Noćenje.

3.dan. TIRANA

Doručak. Odlazak u razgled grada TIRANE: SKANDERBEG TRG, ET'HEM BEY DŽAMIJA, SAHAT KULA, UTVRDA, NAJVAŽNIJE VLADINE ZGRADE, SVEUČILIŠTE, KONGRESNA PALAČA… Odlazak uspinjačom na planinu Dajti. Noćenje.

4.dan. APOLLONIA, SARANDA

Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja uz DRAČ - grad i luka na obali Jadranskog mora. Dolazak u grad APOLLONIA arheološko nalazište, koji čini skup građevina sa originalnim ostacima civilizacija iz ilirskog, grčkog, rimskog i srednjovjekovnog perioda. Zanimljiva mjesta Apolonije: bedem, spomenik Agonotetesu, Biblioteka, Odeon, Portico, kuća sa mozaicima, muzej Apolonije, Crkva Svete Marije.... Vožnja uz grad VALONA (albanski Vlorë) druga luka po veličini u Albaniji. Nastavak vožnje po panoramskoj cesti uz Jonsko more. Dolazak u grad SARANDA smješten u prekrasnom zaljevu oblika potkovice. To je prekrasan spoj bezbrojnih zaljeva, plaža, stjenovite morske obale. Četiri niza stepenica vode od vrha brda do grada Sarande i njegovih šetališta. U gradu se vidi spoj suvremenih građevina i starih taverni izgrađenih od kamena u predivnom tradicionalnom stilu, čiji su i krovovi od kamenih ploča. Smještaj u hotel. Noćenje.

5.dan. KRF

Doručak. Fakultativni cjelodnevni izlet na grčki otok KRF. Krf je smaragdni otok, drugi po veličini, od sedam većih jonskih otoka, a ujedno i jedan od najljepših grčkih otoka. Krf leži u Jonskom moru, koje je dio Sredozemnog mora, a sjeverno se spaja s Jadranskim. Otok se može pohvaliti bujnom vegetacijom, prekrasnim plažama, zapanjujućom arhitekturom, živopisnim selima i kozmopolitskim načinom života. Razgled otoka i vožnja po Krfu lokalnim grčkim autobusom. Povratak u hotel. Noćenje.

6.dan. GJIROKASTRA, BERAT, TIRANA

Doručak. Odjava iz hotela. Mogućnost odlaska na čuveno „Modro oko" - Syri i Kaltër je živopisan spomenik prirode koga čini 18 izvora vode koja izvire iz kraškog tla, stvarajući jedinstveno lijep prizor. Dolazak u grad GJIROKASTRA, stari grad upisan na popis UNESCO kulturne baštine. Mnoge kuće u Gjirokastri odlikuje karakterističan lokalni stil zbog kojega je grad stekao naziv „kamenog grada”, jer većina starih kuća ima krovove prekrivene kamenim pločama. Grad je imao status „grada muzeja”. Tvrđava dominira gradom i nadgleda strateški važan put duž riječne doline. Gjirokastra ima i stari bazar. Dolazak u BERAT – grad sa tisuću prozora. Zbog svoje jedinstvene i bogate arhitekture grad je 1961. godine proglašen albanskim "gradom-muzejom", pod zaštitom je UNESCO-a. Nastavak vožnje autobusom. Smještaj u hotel u Tirani. Noćenje.

7.dan. ALBANIJA, ZAGREB

Doručak. Vožnja kroz Crnu Goru i Hrvatsku uz kraća zadržavanja i odmore tijekom puta. Dolazak u Zagreb u kasnim noćnim satima.

CIJENA UKLJUČUJE

Prijevoz autobusom visoke turističke kategorije, 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u Budvi, 3 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Tirani, 2 noćenja s doručkom u hotelu 3* u Sarandi/okolica, navedene izlete i razgledavanja, osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovornosti, stručno vodstvo i organizaciju putovanja.

CIJENA NE UKLJUČUJE

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju, fakultativni cijelodnevni izlet na Krf 70€, povratna karta za uspinjaču na planinu Dajti 6€, putno osiguranje.

NAPOMENA

Aranžman je kalkuliran na bazi minimalno 40 osoba.

ODABERI I REZERVIRAJ

first minute 2.390kn
2.590 kn REDOVNA CIJENA:

Hotel 3/4*

KONVERZIJA VALUTE

=